Lasurit eshop

Руски инвестиционен фонд иска да възкреси прототипа Lada Raven

Руски инвестиционен фонд иска да възкреси прототипа Lada Raven

Руски инвестиционен фонд иска да възкреси прототипа Lada Raven

Реклама Opel Stock
Руският инвестиционен фонд Alpha Robotics Venture ще се заеме с разработката на електрически спорткар с дизайн в стила на прототипа Lada Raven. Към работата върху дизайна на машината ще бъде привлечен създателя на оригиналния концепт, сътрудника на фирма ПИК Вектор Дмитрий Лазарев.

Че се работи по проекта заяви шефа на фонда Alpha Robotics Venture Владимир Белий в интервю за радио Sputnik. По думите му, в основата на дизайна на бъдещия модел ще залегне стилистиката на Lada Raven, но във външноста ще се отчетат и съвременните течения. Средствата за направата на спорткара ще се събират чрез краудфъндинг, подобно на практиката на италианския стартъп Zava, създател на електрохиперкара PrometheuS.

Белий смята, че на проекта ще му помогне да се конкурира с именитите производители интересният дизайн, по-достъпната цена, както и опитът на компанията му в областа на робототехниката.

Още не е ясно, дали дизайнът на новия автомобил ще повтаря облика на Milan Red от австрийската Milan Automotive GmbH, който също беше разработен с участието на Лазарев. Името на тази машина е дадено в чест на порода хищни птици, създадена в Австрия, а тя беше показана миналата година, като намеренията са да се произведе в едва 99 екземпляра.

По мотивите на Lada Raven е направен и украинският суперкар Himera Q. В 2017-а година той беше сниман в една бензиностанция край латвийското село Кекаве, няколко месеца след като беше казано, че прототипи на машината се тестват в Испания. По думите на участници в този проект, един от предсерийните образци на Himera Q има електрически силов агрегат с графенов акумулатор собствена разработка. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024