New Dacia Duster

VW обяви името на елхечбека си и отвори заявките за него

VW обяви името на елхечбека си и отвори заявките за него

VW обяви името на елхечбека си и отвори заявките за него

Реклама Skoda Monte Carlo
Volkswagen обяви днес името, цените и пробега на първия си масов електромобил. Той е с габаритите на Golf, наречен е ID.3 и за него се предвиждат продажби от 100 000 броя годишно в Европа.

VW стартира и предварителна кампания за резервации на автомобила, чиято цена ще е под 40 000 евро в Германия, без да се отчита държавната помощ. Потенциалните купувачи вече могат да се регистрират с депозит от 1000 евро. Автомобилът ще има няколко версии, сред които базов вариант с цена под 30 000 евро и топ вариант с голям капацитет на акумулатора.ID-фамилията ще предложи по-нататък кросовър, миниван и седан, като всеки от тях ще носи цифрова приставка към името си.

Първоначалната серия ще е лимитирана до 30 000 автомобила, доставката на които ще започне в средата на следващата година. Самото серийно производство ще стартира в края на тази година, като за целта VW преоборудва фабриката си в Цвикау, Източна Германия, известна по-рано с производството на Trabant.

Лансиращата серия ще има акумулатор със среден капацитет, която ще позволява изминаването на 400 км с едно зареждане, мерено по цикъла WLTP. От VW очакват това да е най-търсеният вариант от трите предлагани, като базовият ще е с пробег от 330, а топ-вариантът ще предлага пробег от над 550 км.

Моделът ID.3 е в основата на стартегията на марката по отношение намаляване емисиите на CO2 и първият модел на марката създаден върху платформата за електрически автомобили MEB. Другите марки на VW Group - Audi, Skoda и Seat вече показаха концептуалните си разработки на нейна база по време на последните международни салони. В същото време ID.3 ще е основното оръжие на VW в постигане на целта му да стане най-продаваща електромобили марка, като предложи и общо 20 електромобила в гамата си.

За новата електрическа фамилия на VW най-важни ще са пазарите в Норвегия, Германия, Холандия, Франция, Австрия и Обединеното кралство. През първата година собствениците на ID.3 ще могат да зареждат безплатно до 2000 кВтч в обществените зарядни станции, включително и тези на европейската мрежа Ionity с помоща на марковото приложение за зареждане.

ID.3 ще се предлага в три различни версии и в четири цвята. В базовото изпълнение е налице гласов контрол, навигация, а в по-високите нива ще се предлагат новости като първият хед-ъп дисплей на компанията тип “augmented reality”, двуцветен екстериор и интериор, както и панорамен стъклен покрив.
Volkswagen has said it believes there is a strong likelihood that the launch edition will be sold out before the ID.3 has its public debut at the Frankfurt auto show in September. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely

smart Concept #5 с премиера на Автосалон Пекин 2024

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024