Lasurit eshop

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ НА КАМИОНИ ДАДЕ СТАРТ НА Optifuel Challenge 2019 У НАС

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ НА КАМИОНИ ДАДЕ СТАРТ НА Optifuel Challenge 2019 У НАС

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ПО ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ НА КАМИОНИ ДАДЕ СТАРТ НА Optifuel Challenge 2019 У НАС

Реклама Opel Stock
Квалификациите започнаха днес и ще преминат през 9 града в България

Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година – Пламен Иванов, даде старт на състезанието Optifuel Challenge 2019 у нас. Квалификациите започват от днес в Плевен и ще преминат през общо 9 града в България.

Пламен Иванов направи показно каране по трасето със състезателния камион от последно поколение - Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с. Влекач от същия модел ще бъде и голямата награда на световния финал на състезанието, който ще се проведе през есента.

Глобалният шампионат за ефективно шофиране на камиони на Renault Trucks - Optifuel Challenge 2019 е отворен за всички български професионални шофьори с Категория С+E. Те могат да участват в квалификациите от 7 май до 13 юни в градовете Плевен, Велико Търново Търговище, Варна, Бургас, Хасково, Пловдив, София и Благоевград. Предварително записване не е необходимо.

За всяка от локациите са предвидени два състезателни камиона и съответно ще бъдат излъчени по двама шофьори с най-добър резултат. Така ще се формира група от 18 финалисти. Към тях с автоматично право на класиране според правилата ще се присъедини шампионът Пламен Иванов. От 19-те участници на 27 юни 2019 г. в решаващата надпревара ще бъде определен и шампионът на България.



“Това, че съм световен шампион, не прави задачата ми по-лесна, а даже напротив. Да спечелиш титлата е трудно, но още по-трудно е да я защитиш. Натоварен съм с големи очаквания и ще се боря да ги оправдая.”, сподели Пламен Иванов при днешния старт на квалификациите. “Надявам се в състезанието тази година да се включат още повече участници. Конкуренцията е хубаво нещо, а и българските професионални шофьори имаме какво да покажем. Това състезание помага и за изграждане на престижа на професията ни, за която се изискват много качества.”, допълни още той.

Състезателите ще покажат уменията си в ефективното шофиране зад волана на Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с., Евро 6, версия D, подобрена система Optivision, базирана на топографски карти, пакет Fuel Eco, ретардер Voith, предавателно число на диференциала 2.47. Маршрутите на състезанията у нас ще бъдат зададени предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax.

Optifuel Challenge 2019 e петото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се очаква да се включат близо 3000 участници от 30 държави.


###

Селекциите в България ще се проведат от 7 май до 13 юни (от 10:00 до 18:00 часа), както следва:

• 7-8 май – Плевен, паркинг “Балканстрой”
• 9-10 май – Велико Търново, Сервизен център, Околовръстен път-Килифарево
• 14 май – Търговище, бензиностанция Shell, бул. Ал. Стамболийски
• 16-17 май – Варна – база “Канотранс”
• 20-21 май – Бургас, Сервизен център Бургас, ул. Сребърна №8
• 23 май – Хасково, ул. Димитровградско шосе, OMV Хасково
• 27-28 – Пловдив, сервизен център Пловдив, 120-ти км на АМ Тракия, вход откъм с. Бенковски
• 11 юни – Благоевград, паркинг Метро, ул. Зеленодолско шосе №17
• 12-13 юни – София – Сервизен център София, бул. Сливница 630 Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии