Audi пак гледа към бъдещето, готви нов водороден прототип

Горивните клетки за модела са разработени съвместно с Hyundai
9
Audi пак гледа към бъдещето, готви нов водороден прототип
Снимка: Audi H-Tron 2016

Близо три години след като Audi разкри прототип с водородни клетки, сега немският производител отново готви подобен автомобил. Според информация на изданието Autocar, новият прототип, който трябва да бъде представен по-късно тази година, ще разполага с горивни клетки от шесто поколение.

Като причина за решението на Audi да създадат подобен автомобил се посочва опасението за намаляване на добива и доставките на суровини, нужни за производството на батерии. За изграждането на модела ще бъде подновена програмата h-tron, която бе използвана и преди. Използваната горивна клетка пък ще бъде разработената на базата на споразумение с Hyundai от миналото лято.

Според Брам Шот, главен изпълнителен директор на Audi AG, компанията може да наблегне повече на производството на подобен тип автомобили. Това обаче би могло да се случи около втората половина на следващото десетилетие.

Засега все още не са известни технически характеристики на очакваният прототип, но най-вероятно той ще има сходен пробег със своя предшественик - 600 км с едно зареждане. 

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Хибрид рулз ! преди 4 години
Водород бол ...Къде е ?И как от тоя водород във въздуха да си заредя Водородната кола ? Аааа, да чакам някой да построи водородни зарядни станции в БГ . 5 - 10 + годинип.с. Миналата година си купих хибрид . Живея на около 30 км. от работата ми и имам около 15 км градско. ДО СЕГА НЕ СЪМ ХОДИЛ НА ЕЛ. ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ . И в дома си нямам такава . Колата ми се зарежда сама докато пътувам .На хибриден режим -3 на 100 км. , на зареждане 5.5 на 100км.За 50км имам 95% заряд. На ток в града - 0 разход
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във водорода е истината!Електрокари без пари да. ми го дават не го искам.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бьдещето е на газ няма свьршване газта в Русия газ до дупка зареждаш и караш
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 пъте е по-добре с водородчето от тея електрокари. А за сравнение при замърсяването е направо смешно да се говори, при положение, че още не са сигурни дали производството на батерии не е по-голям замърсител от дизелчетата. Ама ще спре лапачката от батериите и затова не се ориентират към водорода. А водород бол!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хонда произвеждат и продават такъв автомобил вече 15 години
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре че е Хюндай да има малко иновации и за ваген
2
2
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
През 2100 година очаквайте и Лада Нива с водород.
1
3
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
600 km с едно зареждане е по-добре от 200-300 като в електричката им. Бъдещето е на водорода. Японците неслучайно залагат на Н-клетките.