Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2019 11:45 - Възраждане за папата: Приемаме посланието за мир, но не и призивите за толерантност към пришълците
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2904 Коментари: 6 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Европа трябва да се защити и да запази своя цивилизационен и християнски характер на всяка цена, казват от Възраждане

Две неща от тази визита, правят особено потресаващо впечатление, особено що се отнася до реакциите у нас.Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите.

Главата на Римо-католическата църква – папа Франциск е в България. На пръв поглед нищо лошо. Става дума за посещение на религиозния водач на над 1 милиард души по света. Същият е освен това и държавен глава, политик и дипломат от световна величина, фокусиращ вниманието върху себе си, където и да отиде. Визитата му у нас, без съмнение ни поставя в обектива на глобалния новинарски обмен и поставя акцент върху страната ни в световен мащаб.

 

Приветстваме отправеното от него послание за мир и разбирателство между християните по света, което считаме за абсолютно задължително и необходимо, особено във времена, когато сме изправени пред общата заплаха от радикалния ислям, искащ да ни унищожи.


От Възраждане обаче, смятаме че положителните страни от посещението на римския епископ в България, се изчерпват с изброеното по-горе.


Две неща от тази визита, правят особено потресаващо впечатление, особено що се отнася до реакциите у нас.


Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите. Подобни високопарни слова, екзалтация и открито подмазвачество на чужд гост, колкото и високопоставен да е той, страната ни не помни от посещенията на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като програма.

 

Всички възможни телевизии (кабелни и ефирни), онлайн издания на вестници и новинарски агенции, практически не предлагаха друго, освен пълното и напоително отразяване на всяка една стъпка от папското посещение. 12 часа, без прекъсване…

 

Ние от Възраждане, считаме това за дълбоко унизително и накърняващо националното ни достойнство, имайки все пак предвид, че не сме новопокръстени аборигени от някоя централноафриканска република, а един от най-старите християнски народи в света и най-старата държава в Европа! 

 

На второ място, няма как да не ни направи впечатление, цялата соросоидно-грантаджийска и жълтопаветна номенклатура, окупирала студията на телевизиите и авторитетно обясняваща ни, колко е напредничава и прогресивна римската църква, по ред въпроси, сред които и най-важният за тях – мигрантският.

 

Цялата тази кохорта, иначе войнстващо атеистична и редовно оплюваща Православието и Българската православна църква, този път беше наденала воала на религиозното лицемерие и ни поучаваше, как трябва да се учим от предстоятеля на римската курия, особено що се отнася до въпроса с нелегалната имиграция в Европа и толерантното отношение към пришълците от Африка и Близкия изток.

 

Нещо, за което папа Франциск, непрекъснато призовава, и което повтори и тук на родна земя. Не стига това, ами и щял да посети лагер за нелегални имигранти у нас, за да изкаже своята солидарност с тях.


Тук вече, ние от Възраждане смятаме, че трябва да се прояви твърдост, без значение от ранга на високия гост.

Трябва да му се обясни, разбира се деликатно и дипломатично, но достатъчно ясно и недвусмислено, че не споделяме неговото разбиране по този въпрос.

 

 

Че именно ние българите сме едни от създателите на европейската цивилизация и носим отговорност за нейното оцеляване.

 

Че трябва да бъдем солидарни, преди всичко с жертвите на десетките терористични атентати, извършени от ислямски фундаменталисти на територията на Европа и с милионите пострадали европейци от ислямската битова престъпност на континента. Че първо трябва да се погрижим за стотиците хиляди европейки и християнки, изнасилвани и убивани от мюсюлманските пришълци всяка година, а не да роним сълзи за техните палачи!


Европа трябва да се защити и да запази своя цивилизационен и християнски характер на всяка цена, за да не живеят децата ни в страх и за да не се превърнат в гости на собствения си континент.


Това ще бъде и една от основните политики, които Възраждане ще следва, заедно с други сродни на нас политически сили, след като изпратим нашите представители в Европейския парламент. България за българите, Европа за европейците!


Възраждане с номер 27 – само ние можем!

 



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - На практика Папата богохулства, защото
06.05.2019 11:48
оборва притчата за Вавилонската кула от Светото писание.
цитирай
2. germantiger - ...
06.05.2019 12:15
нищо не приемате - вие сте руски боклуци и поемате само водка и руски курви, самите сте руски кучки

папата е менте, но още померзко менте са 11 от 15 митрополити на руска служба при вас

и вие бугарски боклуци едно време се погребвахте с петолъчки по гробовете, не с кръстове
цитирай
3. vandela007 - Папата
06.05.2019 19:00
Си плете кошничката за световен религиозен лидер, а ние му помагаме и го аплодираме.... за жалост!
цитирай
4. krumbelosvet - Няма ли кой да трие
06.05.2019 22:22
престъпника гергер?
цитирай
5. germantiger - +
06.05.2019 22:52
крумчо мама... какъв престъпник съм аз?

ти като комунист вероятно си,защото комунизмае обявен за престъпен режим

за сравнение лично аз нацист не съми такава партия в бг нямало е и няма от над половин век

ЗА ТЕБ ИСТИНАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ?

ПОГРЕБВАХА ЛИ ВИ С ПЕТОЛЪЧЧКИ ВАС КОМУНЯГИТЕ - ИСКАХТЕ ЛИ ТАКА - ДА

11 ОТ 15 МИТРОПОЛИТИ ИОГРАЛИ ЛИ СА С ДС - ДА

да казвам истината ще рече да съм престъпник значи
цитирай
6. radostinalassa - Аз не съм комунистка, но също...
08.05.2019 14:47
съм против глупостите на ГТ. Тук не е Германия. Той е именно германски мусор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074927
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031