Opel Stock

Германската полиция спря Eurorallye 2019 - видео

Германската полиция спря Eurorallye 2019 - видео

Германската полиция спря Eurorallye 2019 - видео

Реклама Skoda Stock
Внезапно приключи Eurorallye 2019 след като полицията в Рощок е получила сигнализа движението на много мощни превозни средства с прекомерна скорост на магистралата А 20 по посока на полската граница. Според полицаите "повече от 100 превозни средства са участвали в потенциално незаконно автомобилно състезание". Първо полицаите са спрели 40 автомобила от движението край Фуксберг и временно са ги задържали. Бързо са били създадени стационарни контролно-пропускателни пунктове, а в акцията са се включили и два полицейски хеликоптера.

В хода на полицейската операция броят на спрените автомобили се е увеличил до 122. Полицията е задържала превозните средства през нощта, за да предотврати "опасности от пътнотранспортни произшествия".



Организаторите на Eurorally 2019 го рекламират като е частно събитие за автомобилни ентусиасти, които искат да проучат нови дестинации заедно с други “бензинови глави/petrolheads”. Маршрутът на Eurorally 2019 тръгва на 1-и май от Осло, Норвегия и би трябвало да финишира в Прага на 5-и май, неделя. Цената за участие в него е €549 за кола с двама души, а за автомобил с един участник е €799.



Според съобщения в медиите повечето спортни автомобили, общо около 250, са от Норвегия. Те са пътували от Осло до Прага по време на мероприятието Eurorallye 2019. И то доста бързо, както свидетелстват очевидци. Това се е налагало от графика на ралито. Защото за разстоянието от ферибота в Кил до Шчечин организаторите са предвидили време за преминаване от около четири часа и половина, при положение че при нормално шофиране, планираният маршрутит предвижда време за изминаване от малко под шест часа.

На въпросното трасе раздел не съществува ограничение на скоростта. Според полицията, обаче това не е дава лиценз за недекларирани пътни състезания, защото това не е затворена писта. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024