Porsche, Lamborghini... Полицията в Германия спря 120 спортни коли на магистрала

Колите се движели с 250 км/ч., смятат, че става въпрос за пътно състезание
Обновена: 5 май 2019 18:41 | 5 май 2019 18:40, Екип на Automedia.bg
34
Porsche, Lamborghini... Полицията в Германия спря 120 спортни коли на магистрала

Германската полиция задържа 120 спортни автомобила, за които се предполага, че са участвали в пътно състезание, преминаващо през голяма част от Европа.
Колите от марките Porsche, Lamborghini, Audi, BMW и др., са спрени в четвъртък вечерта на магистрала A20 в североизточната част на страната.

Този аутобан е без ограничение на максималната скорост. Загрижени шофьори са се обадили в полицията и са съобщили, че по него се движат коли с над 250 км/ч. Повечето от машините са с норвежки номера, като са облепени със стикери на състезанието, в което участват - Eurorally.

Според сайта на надпреварата, участието струва до 799 евро, като се състои от 4 етапа. То стартира в Осло (Норвегия) и финишира в Прага (Чехия). Вторият етап е бил от Кил (Германия) до Шчечин (Полша), като именно той е прекратен от полицията.

Организаторите на Eurorally твърдят, че това не е състезание, а "събитие за автомобилни ентусиасти".

В края на всеки етап участниците участват в партита, като най-голямото е след финала в Прага. Тогава ще бъдат наградени и победителите в различните класове.

От германската полиция обявиха, че са започнали разследване дали събитието може да бъде квалифицирано като "незаконно състезание". В страната вървят масови проверки за нелегални улични надпревари с автомобили, като вече няколко човека са арестувани, а колите им са конфискувани.

Четете още новини в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ЦъpвyлРАЛИ преди 4 години
В бг всеки ден с провежда подобно състезание с не съвсем спортни автомобили с цел да се демонстрира колко си пpocт, но КАТериците си траят, само слагат камери за по-добра гледна точка във фото и видео отразяването на събитието може би.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFA 17Шефе, точно в Италия са едни от най-калпавите. Дупки, пропуквания, кръпки, вълни и тн. Единствено магистралите са им що годе добри, но имат доста ремонти. За това пък са ужасно скъпи! Триест - Рим - 50 Евро в посока, честито!
21
1
 
15
 
! Отговори
Ripi преди 4 години
Финала и големото парти е в ЧЕХИЯ- при любвеобилните чехкини, ама хич не разбират а
20
1
 
9
 
! Отговори
Ushefkreten преди 4 години
Ушев си е Ушев, Навсякъде.....
19
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Да . И аз се сетих за Рали Кенънбол и там имаще една култова реплика" Ти вижал ли си свещеници с Ferrary?" ..." Ами сигурно да си върщат божиите дела по- бързо' " беще отговорът, та асе сетих за нащите свещеници с със бързи скъпи коли .
18
7
 
11
 
! Отговори
Еврогейски ценности преди 4 години
"В страната вървят масови проверки за нелегални улични надпревари с автомобили, като вече няколко човека са арестувани, а колите им са конфискувани."Те това са им проблемите на швабите - нелегалните гонки, а че им разпраха халките чалмарите буквално и с атентати не е важно! Намериха си враг срещу който да хвърлят полицията - важно е да се намират на работа, нещо като западните балкани на еднокнижника а че проспа всичко друго - плана Макрон и тн няма значение, важно е че се намираше на работа!
17
2
 
7
 
! Отговори
А тук кога ? преди 4 години
"В страната вървят масови проверки за нелегални улични надпревари с автомобили, като вече няколко човека са арестувани, а колите им са конфискувани."
16
0
 
7
 
! Отговори
Софиянеца преди 4 години
Не е "състезание", но "на финала" ще раздадат "награди на победителите" в "различните класове"?
15
1
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
няма хънта мънта или 6...5 състезателите да се състезават на специално изградени за целта писти за да не застрашават живота на останалите участници в движениетоте за кой се мислят само да ги барна с моето трабанче и ще свият крилца
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Навсякъде има калпави пътища! Личи си колко си пътувал. Има магистрали, които са по зле от нашите, но не са в Германия. Там определено са най големите ремонти, но това е ясно
13
4
 
14
 
! Отговори
KAT преди 4 години
Престъплението им е заснето и може да се гледа в YouTube. ЗАКОНА Е КАТЕГОРИЧЕН! Обществените пътища са забранени за използване с цел нерегламентирани състезания. За тези цели има измислени писти.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Повечето модерни коли имат хидравлика, но "специалните" са си специални и не минават повече от 5-10 000 км на пътищата, преди собственика да ги забие в някой гараж.
11
4
 
5
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
Трябва да са карали в дясна лента, аварийна и т.н. с над 250км/ч. Не ми се вярва да са карали в лява и да ги спират за няма нищо. ... така стават адски касапници. Властите са им спасили животите. Браво!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз се сетих за Рали Кенънбол. ;)
9
0
 
14
 
! Отговори
промъкнал се преди 4 години
Първи финишира червения москвич с невероятните 120 км.ч.
8
0
 
14
 
! Отговори
Любим филм преди 4 години
Навремето имаше една филмова поредиза РАЛИ КЕНЪНБОЛ. Много яко филмче.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и да бягаме,нямаме технитекачествени пътища.Просеветът на тезиколи е от1.5-7см.(моля някой да ме поправи за (клириънс).Тоеа си е реклама.С такъв просвет по Тракия ,няма далеч да стигнат.Искрите ще запалят колите.Магистрала качественакато писта,това е мечта.Апи чете ли?
6
2
 
38
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
За съжаление не бягаме срещу тях, а в обратната посока.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
4
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е казал народът - и срещу тях да бягаме, пак няма да ги стигнем. Първо се обадили граждани да се оплачат, и после полицията пък взела думите им на сериозно и даже направила нещо по въпроса.