Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2019 22:12 - Механизмът
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2708 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Аз пък знам, че на вас, каквото и да ви сложат, няма да го харесате. Ей така, защото не харесвате нищо ново. Или не го харесвате, защото се прави от определени хора.
/някакъв коментар/

„Да коментирам това, означава да му придам излишна тежест“
/някакъв филм/

Да, злоупотребилите ще бъдат наказани. Да, прокуратурата ще разследва. Да, съдът ще оправдае. Да, ще преборим корупцията. Ще построим. Ще дадем. И ще влезем в Шенген, а Фолкваген ще предпочете България.

Добре звучи. Популистко!? Хората искат да чуят това и всеки мераклия да ги дари със собствена „правда и свобода“ се надпреварва да им го казва.
Не ми пука колко са евтини фамозните апартаменти и дали са декларирани терасите им.
Пука ми, че е изграден механизъм, чрез който се случва това. И че за този механизъм се мълчи. Страшно се мълчи.
Не са евтини апартаментите им – Те са безплатни.
Защото чрез влияние, натиск и машинации, едни наши другари са „спечелили“ едни „обществени поръчки“ и това е наградата.
Едни „обръчи от фирми“ се отблагодаряват на своите покровители.
За нагласените „цени“, за предрешените „конкурси“ и за липсата на контрол. С две думи – за търговията с влияние.
И това е една гаранция за лошо качество, за пропуснати срокове и опорочен контрол. „Обществени поръчки“ е цинизъм с най-високо качество. Това са ТЕХНИ поръчки, а не обществени. Изпипани предварително до последния детайл. От остойностяването на проекта, през избора на „обръч“, до „рестото“. Публична тайна е това. Тайна, която „обществото“  крие от себе си. И в която живее.
Тя не е нова някаква тайна. Иде от Татово време. От времето когато кода „Силно Мой Човек“ железни врати отваряше.

За това струва 24 милиона ремотът на един километър улица. За да останат средства за няколко ... апартамента, круизи, къщи за гости, издръжка на студенти в Щатите, автомобили, вили в Гърция, офшорни сметки.
За това „съгрешилите“ ще преживяват „катарзис“, ще правят „морални актов“, ще понесат „наказание“ – За да остане механизма, който храни останалите. За да не стане и дума за този механизъм. Защото пострада ли той, ще рухне системата.
За това ще се монополизират цели отрасли. За това ще се пречи на малкия и среден бизнес. Защото е по-лесно да бръкнеш в един джоб, вместо да пребъркваш стотици.
За това и се пречи на чуждите инвеститори. Поставени в действителни пазарни условия, нашите Обръч-бизнесмени няма да устискат и 24 часа. За това ще са ниски заплатите, сложни процедурите и раздута администрацията – за да се пази този механизъм от времето на Тато. Колкото повече са във веригата – толкова по-стабилна е стабилността. Толкова по-мъдри ще са решенията и по-големи „инвестициите“. Голяма инвестиция – голям процент. Остава само да се изперат процентите. Прокуратурата има грижата за това. Нашата. Т.е. ТЯХНАТА.

За това и ще мълчи опозицията. Тя също живее от този механизъм. За това ще мълчи журналистиката. Тя също ...

За да бъдем европейци, в името на „демокрацията“, за фасон, ще подхвърляме по някой опонент на кучетата. Хем ще разчистим неудобните, хем ще демонстрираме пред света върховенство на закона. За да запазим системата, статуквото, правовата държава ... Абе да стане едно обединение на елитите, та да няма значение кой е на власт. Да управляваме съгласно член първи на соц конституцията, но без член първи.

А Вие пишете, дами и господа. Критикувайте построеното, коментирайте решенията, плюите управляващите, играйте хоро в Тунджа, спорете за робството, псувайте международното положение, псувайте се помежду си и вейте знамена.
Само механизма не пипайте!!!
И радвайте се на победителите, подкрепяйте партията си, възмущавайте се, казвайте, че всички са маскари. Само за механизма мълчете. Правете се на слепи и глухи. Та и вие живеете от него. Чрез него. Вие сте негов елемент и ако той някак спре да работи, отиде ви оцеляването. Край на трохите, които падат от масата и за които се борите. Помежду си. Нали всеки един вече е Силно Нечий Човек. Намерете си кликата, клана, кастата, фирмата, обръча - за къде сте без тях? И протегнете ръчица. Преклонете главици, впишете се. И воювайте с „противника“, протестирайте, само не рушете механизма. Не го коментирайте, не изнасяйте факти, не споменавайте имена. Който не мълчи – ще отмре!
Разпадне ли се статуквото Ви, ще трябва сами да се грижите за себе си. Ще трябва да спазвате правилата. Да си чакате реда, да отговаряте на условия, да развивате качества, да учите. Вече няма да можете да решите нито един проблем с 20лв. Няма да можете да подкупите катаджия, да си купите диплома, да излъжете ТЕЛК. Няма да можете да си „избирате екип“ в болницата, да прекарате таралясника си на преглед, да пътувате гратис. Няма да можете да си остъклите балкона дори. Да паркирате по тротоарите, да пресичате неправилно, да си изхвърляте домашните любимци на улицата, да строите незаконно, да биете жените си, да пушите цигари без бандерол, да крадете ток, да купувате евтини турски и китайски стоки, да работите на черно, докато получавате „помощи“. Учителите ще започнат да пишат двойки на децата ви, полицаите ще откажат да работят за 1000 лева, докторите – също. Общинските служители – и те. Изобщо, представяте ли си как всички, които работят в администрацията останат да разчитат на едната гола заплата? И всички, които получават втора заплата „в плик“ вече няма да я получават. Представяте ли си това?
Ако си го представяте – тогава вече „ремонтите“ ще бъдат двойно по-евтини и тройно по-качествени. Големите престъпници ще излежават присъди, както и малките. Няма да съществуват гета, а компетентността ще има по-голяма стойност от лоялността.
И ще ви харесва всичко ново. И дори няма да ви интересува кой го е направил. Защото, който и да е той, просто ще си е свършил работата. Законно.




Тагове:   тъг,


Гласувай:
6



1. martiniki - право пишеш,
05.05.2019 16:58
пощурясаха с тези ремонти, изпълнявани от свръх некадърни и некомпетентни хора, явно Семечето е навсякъде в действие, свидетели сме на безумия и " никъде взорът надежда не види"
а извън механизма и системата се живее трудно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969574
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031