Lasurit eshop

Новото BMW 3 Series : Уверено напред (Видео)

BMW 3 Series

BMW 3 Series

Реклама Peugeot 408
След пет поколения и повече от 15.5 милиона реализирани представителя от 1975 година насам, изцяло новото BMW 3 Series има задачата, но и необходимите качества, за да продължи по утъпкания път на своите предшественици.

Основната причина за отличните параметри, които предлага новата тройка на баварците е отличната база до която достигна предшественика на модела и успешната история на екипа на BMW да използват натрупаните знания, надграждайки ги до нови висини.

Новата генерация на BMW 3 Series идва с отлично балансирано купе, за което сериозна роля има и абсолютно равномерното разпределение на теглото в съотношение 50:50. Самият център на тежестта на колата се намира с 1 сантиметър по близо до пътя, спомагайки за по-добрата стабилност. Фактори за това са и увеличената следа в предната и задната част на колата, като тук размерите са се увеличил съответно с 43 и 21 мм.

Други изключително предимство пред конкуренцията и огромен плюс за бъдещите собственици на тройката е факта, че тя стъпва на пазара и с уникално за марката стандартно за всички нейни версии адаптивно окачване. Това е гаранция за още по-висок комфорт на пътя, благодарение на функцията си за активно “гасене” на колебанията при преминаване на дупки и неравности на пътя, както и колебанията на купето в завой.

Стъпката на новото BMW 3 Series на пътя може да бъде пипната допълнително и чрез наличието на адаптивно M окачване, M спортно окачване, което доближава колата към пътя с допълнителни 10 мм и идва в комбинация с 18-цолови алуминиеви джанти и системата Variable Sports Steering, по-големи M Sport спирачни апарати и други.

По отношение на задвижващите агрегати, при пълното развитие на модификационната гама на пазара, новата тройка на BMW ще се предлага в осем основни версии- бензинови 320i с четирицилиндров мотор със 184 конски сили, 330i с 258 конски сили, M340i xDrive с шестцилинров агрегат с 374 конски сили, и дизелови 318d със 150 конски сили, 320d със 190 конски сили, 320d xDrive със 190 конски сили и 330d с 265 конски сили. Четирицилиндровият дизелов и шестцилиндровият бензинов двигател на новото 3 Series са нови и обещават понижен разход на гориво, по-добра динамика на пътя, по-ниски нива на шум, както и отговор на актуалните и бъдещи стандарти по отношение на екологичните норми.

Най-интересната модификация в портфолиото на новото BMW 3 Series обаче ще бъде електрифицираното 330e. Хибридната задвижваща система на автомобила, който ще бъде лансиран през юли тази година, идва с обща максимална мощност от 252 конски сили, възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, автономност и максимална скорост на движение в чист електрически режим от съответно 60 километра и 140 км/ч, както и среден разход на гориво от едва 1.7 литра на 100 километра.



Новото BMW 3 Series се превръща в един от най-високотехнологичните автомобили в портфолиото на баварската марка и чрез интегрирането на редица системи за подпомагане на управлението и повишаване на активната безопасност.

Рано или късно, автомобилите ни ще започнат да се управляват сами и от BMW демонстрират своята реална готовност чрез оборудването на новата тройка с две напредничави и ефективни на пътя системи. Първата от тях идва под формата на система за автоматично управление от Ниво 2, която дава възможност на водача да предостави управлението на колата на бордовата система за ограничен период време.

Втората и не по-малко интересна система идва в комбинация с роботизираната предавателна кутия Steptronic и предлага напълно автономно изминаването на последните до 50 метра от пътуването на заден ход, следвайки траекторията на предшестващото движение на преден ход. Тази функция е изключително полезна и обещава значително по-малко дискомфорт и притеснение за водача, когато той паркира автомобила си в тясно пространство на преден ход или извършва движение по поредната тясна улица и впоследствие установи, че не може да продължи напред.



Освен горните иновативни системи, новата тройка може да бъде оборудвана и със система за водене на колата в стеснени пътни участъци (поради ремонтни дейности), а наличните лазерни фарове обещават да превърнат нощта в ден с покриване със светлинен сноп на до 500 метра пред автомобила или почти 2 пъти по-далеч в сравнение с диодните светлини. Последните са част от стандартното оборудване на всеки един от представителите на новото BMW 3 Series, като си правят компания с адаптивен круз контрол с функция за задействане на спирачната система в случай на опасност от удар, 24/7 свързаност с телефонна информационна система на компанията, 8.8-инчов централен информационнен чувствителен на допир дисплей и други.

Дигитализацията на новата генерация на 3 Series е пренесена на ново ниво и благодарение на системи като бордови интелигентен асистент, възможност за обновяване на софтуера на колата и бордовата система по въздуха, и въвеждането на дигитален ключ за автомобила. Използвайки NFC технология за обмен на данни на близки разстояния и приложението за мобилни телефони BMW Connected, тази иновация елиминира нуждата от носенето на класическия автомобилен ключ и дава възможност на собственика да сподели управлението на колата с пет човека, всеки един от които може да разчита на своите персонални настройки на интериора в момента в който открючи превозното средство. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024