Opel Stock

Новият IONIQ: Революционният еко-модел на Hyundai предлага редица нови подобрения

Новият IONIQ: Революционният еко-модел на Hyundai предлага редица нови подобрения

Новият IONIQ: Революционният еко-модел на Hyundai предлага редица нови подобрения

Реклама Honda ZR-V
• Ново ниво на свързвост, благодарение на Blue Link®
• Усъвършенствана концепция на първата в света кола с три електрифицирани задвижвания и предлага на потребителите възможността да изберат екологично чист автомобил, който отговаря на техните нужди.
• IONIQ Electric вече с батерия с капацитет 38,3 кВч (36% увеличен капацитет) и с електрически пробег от 294км (стойност по WLTP, NEDC: 378км).
• С над 60,000 продадажби на IONIQ от представянето през 2016г., новата версия на IONIQ прави електрифицираната мобилност още по-достъпна.

Със системи за безопасност и свързаност от последно поколение и нов освежен дизайн, Hyundai представя най- новото издание на своя революционен еко-приятелски модел. От стартирането си през 2016 г. IONIQ е първата в света кола, планирана от самото начало да предлага три електрифицирани силови агрегата – hybrid, plug-in hybrid и electric. Благодарение на усилена работа по усъвършенстването на IONIQ, Hyundai продължава да е лидер при екологично чистите автомобили, като голяма част от конкурентите планират или сега представят първите си екологични модели.

Новият Hyundai IONIQ е оборудван с Blue Link® свързаност*, SmartSenseTM пакет за активна безопасност и подпомагане на водача, както и последно поколение инфотейнмънт системи. В допълнение, IONIQ разполага с нов интериорен и екстериорен дизайн, а водачите на IONIQ Electric ще разполагат с по-голяма батерия (36% увеличение в капацитета, за общ капацитет от 38,3 кВч).

“Нашите нови модели IONIQ се основават на успеха на първото поколение благодарение на редица подобрения както по отношение на характеристиките на свързване, така и по отношение на дизайна,” казва главният оперативен директор на Hyundai Motor Томас А. Шмид. "Когато става въпрос за екологична мобилност, IONIQ е лидер, като предлага на нашите клиенти всичко, от което се нуждаят, благодарение на лесните за използване технологии, подобряващи живота."

Новият IONIQ предлага иновативни решения за мобилност с три електрифицирани задвижвания
С над 60 000 продадени коли от старта си през 2016 г., оригиналният IONIQ се утвърди като един от основните стълбове в иновативното и прогресивно бъдеще на Hyundai. Заедно с NEXO, захранван с водород и Kona Electric, Hyundai е автомобилен производител с най-широката гама електрифицирани модели. Последното издание на IONIQ е следващата логична стъпка за по-нататъшно актуализиране на тази гама и ще направи чистата мобилност достъпна за още повече шофьори.

Като първият автомобил с три електрифицирани задвижвания, новата подобрена версия на IONIQ продължава мисията да предложи на потребителите възможност да изберат екологично чист автомобил, който отговаря на техните нужди.

Новата батерия на IONIQ Electric е с увеличен капацитет от 28 кВч на 38,3 кВч, позволява още по-голям пробег с едно зареждане. Разполагаща с 36% допълнителен капацитет, предлага общо 294км (стойност по WLTP, NEDC: 378км). Електромоторът осигурява максимална мощност от 136 к.с. и 295 Нм въртящ момент и е оборудван стандартно с вградено бордово зарядно устройство с мощност 7,2 кВт – стойност, надхвървщяща сегашната от 6,6 кВт. Използвайки бързозарядна станция, батерията може да достигне 80% заряд само за 54 минути.

Новият IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-In разполагат с познатия Kappa 1.6-литров GDI, бензинов четирицилиндров двигател с директно впръскване, който осигурява максимална мощност от 105 к.с. и 147 Нм въртящ момент. Електрическият двигател на IONIQ Hybrid осигурява 43 к.с. с максимален въртящ момент от 170 Нм, задвижван от литиево-йонно-полимерна батерия с капацитет от 1,56 кВч, разположен под задните седалки. Електрическият двигател на Plug-In осигурява 60.5 к.с. с максимален въртящ момент от 170 Нм, задвижван от литиево-йонно- полимерна батерия с 8,9 кВч. В комбинация с 1.6-литровия GDI двигател, IONIQ Hybrid и Plug-In осигуряват системна мощност от 141 к.с. и 265 Нм въртящ момент. Електромоторът позволява на IONIQ Hybrid да работи в чист електрически режим при скорости до 120 км / ч. При избор на IONIQ Plug-In, водачите могат да разчитат на електрически пробег от 52км (стойност по WLTP, NEDC: 63км).

Ново ниво на свързвост за IONIQ
Новият IONIQ разполага с Hyundai Blue Link, система за свързаност, която използва вградена телематика, за да позволи на водачите на IONIQ Electric да го вклюшат и изключат от разстояни, докато всички версии позволяват дистанционно заключване или отключване и контрол на климатика чрез приложение за смартфон. Тази технология също така позволява на собствениците на Plug-In и Electric да проверяват дистанционно състоянието на батерията, така че да знаят кога трябва да презаредят автомобила. Благодарение на Blue Link, зареждането може да се управлява дистанционно и да се планира чрез приложението.

С новия IONIQ, Hyundai също въвежда eCall, автоматично набиране на спешна помощ ако въздушните възглавници в IONIQ бъдат активирани при инцидент или ако се натисне бутон SOS, разположен над централното огледало за обратно виждане. При пускане на SOS сигнал, автомобилът автоматично изпраща следната информация: информация за автомобила, час на инцидента, посока на движение, състояни на сензорите за въздушните възглавници.

В допълнение към това, новият IONIQ пристига с LIVE Services, при използване на навигационните услуги на IONIQ. Шофьорите получават петгодишен безплатен абонамент за тази функция, която предлага най-актуалната информация за: прогноза за времето, състояние на трафика, предупреждението за камери за скорост (в страните, в които е разрешено по закон), местоположение и информация за паркинги, най-близките дилъри, както и идентифициране на близките станции за зареждане и търсене на POI в реално време.

Опционалната навигационна система показва голямо разнообразие от полезна информация на своя 10,25-инчов сензорен екран и функции, предлагащи разпознаване на гласови команди на шест езика (Blue Link). Подобреният екран може да бъде персонализиран, като това осигурява две версии на началния екран и възможност за редактиране на показваните приспособления и икони. В допълнение към стандартното Android Auto и Apple CarPlay дори с базовата бордова система на IONIQ, с новата Multi-Bluetooth функция (само с 10.25-инчов AVN вариант), водачите на новия IONIQ могат да свържат два телефона едновременно и да се ползват различни функции от различни телефони.

Нов интериорен дизайн
Освен новите функции за удобство, новият интериор на IONIQ включва нови дизайнерски елементи, които повишават изисканата атмосфера. В допълнение към стандартните черни тапицерии на седалките, клиентите имат възможност за избор на четири кожени седалки: черен, сив двуцветен, червен (ексклузивен за Hybrid/Plug- In) и “Electric Shadow” (Electric).
Под новия широк екран 10.25-инчов екран, контролният панел за отопление и контрол на климата е преработен и се отличава с нов по-елегантен дизайн. Новите бутони за управление с докосване позволяват интуитивно управление на отоплението, вентилацията и климатизацията. IONIQ Electric стандартно е оборудван със 7-инчов LCD конзолен дисплей с висока резолюция (опционално за Hybrid/Plug-In). За да се завърши модерният облик на салона, IONIQ предлага амбиентно осветление в син цвят, интегрирано в централната конзола и по дължина на таблото.

Нов екстериорен дизайн
Отпред, Hybrid и Plug-In версиите на новия IONIQ сa оборудвани с преработена Каскадана радиаторна решетка. Предната част на новия IONIQ Electric е обновена и с нов отличителен модел на затворената решетка. Дневните LED светлини, както и новите LED предни и задни светлини са напълно обновени за да повишат видимостта и безопасността на IONIQ.
IONIQ Plug-in и Electric се предлагат с преработени 16-инчови алуминиеви джанти, докато клиентите на IONIQ Hybrid могат да избират между нов 15-инчов или 17-инчов дизайн на колелата.

Както и до сега, новата версия на IONIQ предлага водеща за индустрията максимална въздушна обтекаемост от 0.24 и така запазва лидерската си позиция при ефективност и екологичност.

Водещо оборудване за активна и пасивна безопасност
За удобно и безопасно шофиране, всички нови IONIQ са оборудвани с цялостен технологичен пакет Hyundai SmartSense. Тази съвременна система за подпомагане на водача постоянно следи околната среда около превозното средство, за да предпази шофьорите от потенциални опасности по време на път.

Новият пакет за безопасност IONIQ включва FCW (Forward Collision Warning): Система за предупреждаване при риск от сблъсък; FCA (Front Collision Assist): Автономна аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци/автомобили/велосипеди; DAW (Driver Attention Warning): Система за разпознаване на умора при водача; LDW (Lane Departure Warning): Система за следене на пътната лента и предупреждение при нейното напускане; LKA (Lane Keeping Assist): Система за поддържане на пътната лента и странични банкети и HBA (High Beam Assist): Система за автоматично превключване между къси и дълги светлини.

С помощта на радарен сензор в предната част, интелигентният круиз контрол със Stop&Go и Leading Vehicle Departure Alert поддържа предварително зададено разстояние от автомобила отпед, за да се спре автоматично и отново да потегли до зададените параметри. Допълнителните опции BCW (Blind Spot Collision Warning): Система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона и RCCW (Rear Cross traffic Collision Warning): Система за следене на трафика зад автомобила.

Последно поколение системи за намаляне разхода на гориво
Новият IONIQ Plug-in и Hybrid са оборудвани със система за подпомагане на еко-шофирането (Eco DAS), която спомага за подобряване на икономията на гориво. Интегрираният Coasting Guide анализира пътната информация от навигационната система, за да уведоми водача, когато наближава намаляне на скорост (например промяна на посоки, кръстовища, изходи от магистрали). Функцията има за цел да намали разхода на гориво и да сведе до минимум използването на спирачките. Пътеводителят може да бъде активиран, когато IONIQ е в режим Еко между 40 и 160 км / ч.

Eco DAS е допълнително оборудвана със Predictive Energy Management, която управлява зареждането и разреждането на батерията в ситуации на изкачване и спускане, за да се максимизира използването на батерията. В моментите, когато няма зареждане на батерията (при моменти на изкачване), системата повишава работата на 1.6 GDI бензиновия двигател, за да зарежда и батерията (Hybrid/Plug-In Hybrid). При достигане на максимално ниво на зареждане на акумулаторната батерия по време на шофиране при спускане, намесата на електромотора се увеличава, за да се сведе до минимум разходът на гориво и допълнителната енергия се възстановява едновременно чрез регенеративно спиране.

Подобрено цялостно пътно представяне
Както и до този момент, новата версия на IONIQ е оборудвана с 6-степенна автоматична скоростна кутия, нисък център на тежестта, благодарение на ниското позициониране на батериите и многораменно окачване за максимално пътно поведение.

IONIQ Hybrid/Plug-In разполагат с регулируема регенеративна спирачка в Eco режим, по подобие нa IONIQ Electric. Тази система позволява на водачите да избират мевду различни нива на регенерация чрез лостовете за превключване, позиционирани зад волана. В останалите режими на работа, лостчетата служат за смяна на предавките на 6-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Новият IONIQ Electric разполага и с Eco+ режим на работа, който допълва стандартните режими на управление Eco, Comfort и Sport. Избирайки режима Eco+, водачите намаляват консумацията на енергия и оставащата енергия на автомобила може да използвана за допълнителен пробег при непредвидени аварийни ситуации.

Новото поколение на IONIQ ще бъде представено тази година на Автомобилен Салон 2019г.

*Източник: www.hyundai.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Volkswagen

Преди световната премиера на новото поколение на California, Volkswagen представя финално издание на California 6.1

Апр 22, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Porsche

Прецизни и динамични: новите Cayenne GTS модели

Апр 22, 2024