Вече и в София: навигация с градски транспорт в Google Maps

Може да се избира допълнителната опция за напътствия из града
Обновена: 2 май 2019 13:17 | 2 май 2019 12:50, Бойчо Попов
18
Вече и в София: навигация с градски транспорт в Google Maps
Снимка: Investor Media Group

Картовата услуга на Google - Google Maps, пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. Засега столицата е единственият град в страната ни, за който е добавена опцията. Потребителите могат да избират допълнителната опция за напътствия из града. 

Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове - с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

Ако например искате да стигнете от Летище София до НДК, приложението ще посочи няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине.

Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. 

Още подобни технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Даниела преди 4 години
А влаковете? Ние ежедневно се движим от кв Захарна Фабрика до кв. Горна Баня - с влак. Супер бързо е - 6 мин.! Не е зле скоро да се синхронизират и с влаковете, те поне от години имат он-лайн разписание. razpisanie.bdz.bg/site/search
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Looooool .... само 6 години по-късно ... Какво следва?
16
3
 
2
 
! Отговори
До Позитано 20 преди 4 години
Не знам как да ти го кажа, но в момента старците са при демократите ;))) Тези, които тогава бяха на 20 сега са на 50 ;))) При комунистите има много младоци ;))) Осъзнаването на това, че използваш остарели и неефективни идеи за да пропагандираш своите е малко болезнено и срама е голям, но ще ти мине. Въпроса е да в един момент да разбереш смисъла на това, което казваш ;))
15
0
 
0
 
! Отговори
начетен преди 4 години
Мда, наблягат на маршутки, защото от agency info на гоогле пиши, че контакта в софия им е маршрутната компания използваща руска технологична spider платформа за сбирнщайн на данни по знайни и незнайни начини :)А честито на печелившите и да - очаквайте не очаквани грешки :)
14
1
 
2
 
! Отговори
Олег преди 4 години
До Анонимен 1Като си толкова беден, че не можеш да си купиш сирене от магазина от какъв зор шъ са притесняваш , че Гугъл те бил следял! Само човек дето има пари може да се притеснява от следене!
13
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 4 години
Ми има си всичко, и метро от центъра до летището, може би трябва да избереш какъв вид транспорт да ползваш - пеша, с кола, с общ. транспорт. И преди го имаше подобно нещо в гуугъл мапса, може би преди около 4-5г, някъде докато стоеше още старият сайт на центъра за градска мобилност, до тогава.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, има го метрото , НО НЕ ЦЯЛОТО!!!Излагат се!Точно с примера до летищетео - НЯМА МЕТРО!Предлага ми 26 мин. да вървя пеша от ботевградското шосе до терминала!Не съм сигурен дали това изобщо е възможно! :)))
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Има го, от Options трябва да добавиш всички видове транспорт.
10
0
 
1
 
! Отговори
sport преди 4 години
До 123Много интересно, като зависи от Общината, защо са вкарали и маршрутките? Да не говорим, че те са предпочитан транспорт за Google Maps.
9
2
 
3
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
До пф 3 Ами мислеха че Корнелия ще го въведе , ама решиха че не им са чака още 4 г.
8
4
 
10
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
А ние старците от БСП как да се справим с Гугъл мапс , машинното и електронното гласуване ?Ще си отидем заедно с БСП.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето не са включили метрото. От Сердика до летището ми дава варианти само с наземен транспорт и пеша и то за над 1 час. Това, че с метрото ще стане за около 30 мин изобщо го няма. Имайки предвид, че точно туристи ще го ползват, струва ми се, че е по-скоро заблуждаващо, а не помагащо.
6
0
 
0
 
! Отговори
Che преди 4 години
До5: Видях го да, даже сега го тествах. Реших да потрол преди другите :)
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До CheТи четеш ли какво пише или само видя заглавието?
4
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
До пфЗащото зависи от общината да си подава данните
3
1
 
14
 
! Отговори
пф преди 4 години
от години се чака това! защо се забавиха, има го навсякъде в Европа
2
21
 
4
 
! Отговори
Che преди 4 години
Чи то гугле мапса си го имаше и преди за София!!
1
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таман да ви следят още по-добре овци, отиваш някъде купуваш нещо онлайн и гугъл вече знае всичко за теб. Оф забрaвих краварите са загрижени за вас да не се загубите и ви правят карти хахаха.