Opel Stock

Hyundai IONIQ стана още по-добър

Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ

Реклама Skoda Stock
Днес Hyundai разпространи първата информация за новата версия на уникалното със своята идея и конструкция семейство автомобили IONIQ, което ще бъде лансирано на пазара само след няколко месеца.

Обновеният Hyundai IONIQ, от който към момента има продадени повече от 60 000 екземпляра и който е първия в свмета автомобил наличен в три основни версии в зависимост от задвижващата си система- хибрид, зареждаем хибрид и изцяло електрически, идва с редица новости, които варират от нови решения по отношение на дизайна, на свързаността му с околния свят, на свободния пробег и системите за повишаване на активната безопасност и подпомагането на управлението.

Важен момент в обновената модификационна гама на Hyundai IONIQ е сериозното увеличение на капацитета на батерията в неговита изцяло електрическа версия IONIQ Electric от 28 на 38.2 kWh. Според очакванията на компанията, тази промяна ще доведе до сериозно увеличение на автономността- почти 300 километра. Мощността на електрическия мотор на версията е 136 конски сили, въртящият момент е 295 Нм, а бордовата зарядна система вече стандартно е 7.2 kW. При свързване на електромобила към зарядна инсталация за бърз заряд, презареждането на 80% от батерията може да бъде осъществено за 54 минути.

Хибридната и зареждаемата хибридна версия на IONIQ- IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-in, разполагат с 1.6 литров GDI бензинов двигател със 105 конски сили и 147 Нм, като втората вече е в състояние да измине 52 километра в изцяло електрически режим, като максималната скорост на движение може да достигне до 120 км/ч.

С промени по екстериора и интериора, обновеният IONIQ разполага със системата за свързаност Hyundai Blue Link на Hyundai, възможност за поръчка на система Audio Video Navigation с 10.25-инчов чувствителен на допир екран, набор системи за подпомагане на управлението и повишаване на безопасността Hyundai SmartSense, и други.

Обновените Hyundai IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-in ще бъдат лансирани на европейския пазар през юли тази година, а изцяло електрическата IONIQ Electric през септември. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024