Opel Stock

Нови 22 еко автобуса тръгват от днес в София

Yutong Bus

Yutong Bus

Реклама Opel Stock
-Българска Автомобилна Индустрия преговаря за производство на електрически автобуси в България

Днес на официална церемония Българска автомобилна индустрия предаде 22 12-метрови нови нископодови автобуса Yutong, използващи природен газ, на Столичен автотранспорт, като пътническите превозвачи ще бъдат използвани по автобусните линии 604, 113, 75 и 384.

"За по-малко от 5 години подменихме 91% от автобусите в движение по линиите на градския транспорт", каза Йорданка Фандъкова- кмет на София, по време на събитието. "Това означава 91% с Евро 6 стандарт автобуси, а знаете 4% имаме и автобуси с нулеви емисии- това са първите първите електробуси, които пуснахме по линиите на столичния автотранспорт. Очакваме още 15 електробуса."

"През последните години Yutong Bus заедно с Българска автомобилна индустрия се установиха като един от сериозните партньори на Столична община при провеждането на политиката й по осъвременяване на парка на столичния автотранспорт и политиката за борба със замърсяването.До сега са доставени 152 автобуса, първите от които успешно оперират вече почти 3 години. Изключително сме радостни, че в рамките само на няколко месеца пускаме в експлоатация общо 44 автобуса от най-високия екологичен клас", коментира Антон Дончев, член на борда на директорите и външнотърговски директор на Българска автомобилна индустрия, официален представител на Yutong за България.

"Надяваме се да се разшири допълнително парка от електрически автобуси, а освен това имаме намерение в близко бъдеще да предоставим на столичния автотранспорт за тестове автобус, задвижван от водородни клетки", допълни Дончев. "В момента с колегите от Yutong преговаряме и работи по възможността да започнем производство на електрически автобуси в България, с които да можем да започнем да снабдяваме клиенти в целия регион и разбира се да помогнем на индусктрията в България." Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии