Космонавтите на МКС останаха без ток

Работи се по отстраняването на проблема
30 апр 2019 10:26,
48
Космонавтите на МКС останаха без ток
Снимка: Reuters

Възникна проблем в системата за електрозахранване на Международната космическа станция (МКС), но няма заплаха за екипажа, предаде ТАСС. Това оповести НАСА в Туитър.

Още по темата

Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС

"Появи се проблем в електрозахранването на МКС - съобщи американското космическо ведомство. - Екипи се заеха с установяване на причината за проблема и с възстановяване на електрозахранването. Засега няма причини за безпокойство за екипажа.", пише БТА.

Понастоящем в екипажа на МКС са руските космонавти Олег Кононенко и Алексей Овчинин, американските астронавти Ан Макклейн, Кристина Кох и Ник Хейг и Давид Сен-Жак от Канадската космическа агенция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
мъкъсъто преди 4 години
Ме ,ми като не е заземена мрежата им така ще е .
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е безтоковите преживявания бяха ежедневие в колхозните клоаки
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно има връзка гръмналата преди няколко дни американска капсула която на скоро ходи до станцията. Русия с право не искаше не доказана техника да се приближава до едно от най ценните неща строени някога от хората ама кой слуша...
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от инженери! Ти техника виждал ли си бре! Айде работи с български лагери, електродвигатели, кранове и т.н. и после работи с немски и ела ми кажи кои колко дефектират. Па пак ще си приказваме. Не знам руснаците какви аварии имат, само знам, че над 30 години нямат загубен нито космонафт, нито астронавт, а на Мъск пак му отложиха старт заради елтехнически проблеми ;))) Непилотиан, като всичките му други ;)
31
2
 
6
 
! Отговори
До анонимен 29 преди 4 години
А Чернобил не е ли в Украйна ? На смяна не бяха ли украинци ?
30
2
 
4
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Сега на тъмно, здрав групов сикиш... Епси ечарде!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе играли са на една игра, гаси тока кой кого хване, ама за протокола ще е авария...
28
1
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Човек общува със себеподобни. Ако, тия около теб са прости, то ти си същия.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИнженерАз тея коментари ги чета и се успокоявам, че хората около мен са толкова прости ... Лесни са за манипулация :)
26
4
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 4 години
Където има техника , там има и аварии ! В България ,обаче ,това е повод за злобни коментарии ! Обикновенно ,американците са виновни ,така считат каскетаджиите ! А тези ,по паметливите ,сигурно си спомнят за аварийния срив на компютрите по вина на руснаците ,както инарушения в орбиталните параметри ! Тези проблеми бяха разрешени с помощта на "омразните" совалки на "краварите" ! Я, идиотчета ,си помислете дали не беше така !
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е те руснаците цяла АЕЦ гръмнаха, че една космическа станция ли няма.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Енергото им чукна две яйца отзад за Великден. Аз не знам за какъв Марс се готвят разни, то Земята я опоскахме и превърнахме в лунен пеизаж, а те за някакъв галактичен комунизъм се гласят.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега МКС, скоро и в България. Видими резултати от кражбите на ГЕРБ!
22
0
 
24
 
! Отговори
ЧЕЗ-ЕНЕРГОПРО преди 4 години
Искаме да ви успокоим, драги читатели! Тази сутрин, в 3 часа, юпитерско време, на касата на нашето дружество се яви Ан Макклейн (астронавтка на сащ) и плати консумираната ел. енергия + 26 лв. такса "възстановяване на прекъснато ел. захранване". Дежурният екип на ЧЕЗ вече пътува с УАЗ-ката към Международната Космическа станция. Захранването ще бъде възстановено до 345 часа (юпитерско време). Вашето обаждане е важно за нас, за това, хич и не се обаждайте, тва, плебеите!
21
3
 
5
 
! Отговори
до фсб преди 4 години
Злоба, егоизъм, отвратност има, прав си. Това са основните качества на алчността, която се ебвкоренила в България чрез милата д е мо НО крация. Дай рецепта за по-нататък.
20
4
 
8
 
! Отговори
АРТИСТИ преди 4 години
ГОЛЕМИ МИЛИАРДИ РАЗТЯГАТ С ТЕЗ УЖ ТЪЙ НАРЕЧЕНИ КОСМИЧЕСКИ ПРОГРАМИ.КАТО НЯМА ТОК ПАЛЕТЕ СВЕЩИ ИЛИ ГАЗОВИ ЛАМПИ БЪЛГАРИТЕ ГИ ЧАКА СЪЩОТО С ОНИЯ СЕДЕСАР ДЕТО Е В ДКВР ВДИГА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО СЕДЕСАРИНА ФАШИСТ КАПИТАЛИСТ АНТИЧОВЕК ЕКСПЛОАТАТОР В УСЛУГА НА КАПИТАЛА И НА ВСИЧКИ РОБОВЛАДЕЛЦИ.
19
1
 
26
 
! Отговори
ФСБ преди 4 години
Какъвто и да е проблема, с общи усилия ще го отстранят. За разлика от нас хейтърите, в космоса хората работят заедно. И знаят, че бъдеще имат само ако работят като екип, за обща цел. С този български злобен и егоистипен манталитет, никой никъде не би стигнал. Слагайте колкото искате минуси. Весел ден.
18
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Най-вероятно е изгорял бушон.
17
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И там ли свиха жиците. Мъск да не е изкарал с Теслата и някоя ударна група от Факултето
16
1
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Надявам се имат свещи.