Lasurit eshop

Maruti Suzuki подготвя евтин електромобил, но не смята че моментът е дошъл

Апр 30, 2019
Maruti Suzuki подготвя евтин електромобил, но не смята че моментът е дошъл

Maruti Suzuki подготвя евтин електромобил, но не смята че моментът е дошъл

Реклама Nissan X-Trail
Светът на автомобилите все повече обръща погледа си към електромобилите. Водещият индийски автопроизводител Maruti Suzuki твърдо вярва, че държавата-континент все още не е готова за напълно електрически автомобили на пазара. Но това не го спира да мисли по въпроса и да търси начин да предложи евтин електромобил.

Според мнението на компанията, малък градски класически автомобил, който струва около 5000 долара, в напълно електрическия си вариант, би отишъл към ниво от 17 000 долара. Друг проблем според Maruti Suzuki, е че дори с държавна помощ така конвертиран класически автомобил би струвал минимум 10 000 долара. А това е доста над възможностите на клиентите търсещи малки автомобили.

Р.С. Бхаграва, президент на Maruti Suzuki, сподели дори това, че правителството притиска автопроизводителите да се обърнат по-сериозно с лице към автомобилната електрификация, този “завой” не може да бъде постигнат незабавно, поради няколко ключови проблема, най-важният от които е недостъпноста на електромобилите в момента за масовия купувач.

Вторият много важен проблем е отсъствието на инфраструктура за зареждане на електромобилите и подкрепа за изграждането й от страна на държавата. Бхаграва изтъква още нещо - “По-голямата част от собстевниците на автомобили не паркират колите си в къщи, а на улицата. Къде тогава ще зареждат колите си, ако са електрически? Там няма зарядни точки за достъп, пък и сигурноста е нулева.”

Дали не ви звучи силно познато и за ситуацията у нас? С малката разлика, че дори в Индия държавата подпомага закупилите си електромобили... Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024