Lasurit

Opel прекрати производството на три модела

Opel прекрати производството на три модела

Opel прекрати производството на три модела

Реклама Opel Stock
След сключването на сделката за придобиване на Opel от концерна PSA стана ясно, че по условията на договора с General Motors и пазарната логика старата немска марка няма да ползва повече платформите на General Motors и че постепенно ще се избави от моделите развити на тяхна база. Първите модели паднали жертва на това положение станаха малките Adam, Karl и Mokka X.

Производството на Adam и Karlприключи миналия месец, а сега от конвейера слезе и кросовърът Mokka X. Докато малкият Adam остава безвъзвратно в историята на марката, то Karl вече има нов живот – прави се във Виетнам по лиценз на General Motors от местната компания VinFast.

Opel Mokka X ще има приемник – новият компактен кросовър с това име ще бъде развит на същата платформа, която ще ползва и следващото поколение на модела Peugeot 2008. Това, обаче, означава, че моделът ще остане без варианта с пълно задвижване.

В Европа трите отиващи си модела на Opel ще се предлагат почти до края на годината, защото компанията има достатъчно автомобили на склад. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Smart Toyota

Нова моделна година на Toyota bZ4X

Апр 16, 2024