Lasurit

Mercedes EQC Edition 1886: Специално издание за началото

Mercedes EQC Edition 1886: Специално издание за началото

Mercedes EQC Edition 1886: Специално издание за началото

Реклама Nissan X-Trail
В началото на новата автомобилна ера Mercedes-Benz вижда и началото на електрическата мобилност в съвременността. Хората на трилъчната звезда свързаха това със специален напълно електрически модел, предназначен да преодолее пропастта от разстояние във времето от първите години на марката до 2019 г - EQC Edition 1886, който отбеляза световната си премиера на автомобилното изложение в Ню Йорк.

"С EQC Edition 1886 напомняме за изобретението на първия автомобил на пазара и подчертаваме пионерския дух, който днес повече от всякога ни движи и оформя," каза директорът по продажбите на Daimler Брита Зеегер. Екстрите на този модел включват голямата черна повърхност на таблото, чиито ламели и граници са в лъскаво черно. EQC Edition 1886 се предлага само в цвят високотехнологично сребро. Също така на борда има значка в гланцово черно с надпис 1886 върху калниците, а 20-цоловите алуминиеви джанти са с дизайн с 10 спици в лъскаво черно с бели декоративни елементи, такива са и стелките.

В допълнение към системата Burmester и пакета Energizing, в модела стандартно са включени услуга за поддръжка, услуга за доставка и удължаване на гаранцията на превозното средство до шест години. Сертификатът за високоволтовата батерия е валиден за период от осем години или пробег от 160 000 километра.

Литиево-йонната батерия с 80 kWh на EQC може да се зарежда бързо със зарядно на 110 kW. Тя позволява пробег с едно зареждане от 445 до 471 километра. Двата електрически двигателя на Nobel-Stromer предлагат мощност от 300 кВт/408 к.с. и ускоряват 2.5-тонната машина за 5.1 секунди от 0 до 100 км/ч.

"EQC Edition 1886 скоро ще бъде наличен в Германия и на други пазари в Западна Европа", казват от Мерцедес, без обаче да споделят ценовото ниво на автомобила. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024