Helpbook: Граждани почистиха сметище, молят за контейнер

Още сигнали - безразборно паркиране, липса на осветление
24 апр 2019 09:00, Анисия Иванова
6
Helpbook: Граждани почистиха сметище, молят за контейнер
Снимка: Архив

Днешният обзор на сигналите постъпили в онлайн платформата на Helpbook.info започваме с проблем от края на миналата година. Нашият потребител благодари на съвместната ни бърза реакция с община "Оборище", след която осветлението в подлеза на бул. "Ситняково“ бе възстановено.

В новия сигнал потребителят изказва съжаление, че вече почти от месец осветителните тела не светят. Надяваме се отново на бързата реакция на общината за проверка и отстраняване на повредите.

След подаден сигнал в началото на месеца за нерегламентирано сметище в Нови Искър, кв. Курило, поради липса на реакция до този момент, жителите в района са решили сами да се погрижат за околната среда. Ето какво съдържа молбата в сигнала: "На мястото преди години имаше работеща оранжерия, но сега тя не съществува и на мястото е останало парче земя, на което ежедневно се изхвърлят боклуци от съседните къщи. Боклуците са растителни отпадъци (трева, земя, клони и др.), пластмасови отпадъци (шишета, найлони, пликчета, гумени басейни, пластмасови касетки и др.), строителни материали (дърво, тухли, керамика, стара мазилка и др.) и какво ли още не. За радост, с още добри хора решихме, че можем да спасим мястото, като го позачистим от боклуците, мястото е идеално за разходки и има асфалтирани алеи, които отстрани са подкрепени от красиви млади кайсии, зелена трева, лалета, люляци, орехи, борове. Затова Ви молим общината да ни осигури 2 контейнера за сгурия и тревни отпадъци и един контейнер за битов отпадък, в които да се изхвърлят строителните материали, пластмасите и другите отпадъчни материали.“

За системно нарушаване на закона за тютюнопушенето в столично заведение е следващият сигнал. Авторът апелира към Столична здравна инспекция за проверка не само на салоните в бирарията, а и на кухнята, тъй като нашият потребител се съмнява в качеството на предлаганите храни и напитки, както и хигиената в обекта.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Варна за безразборно паркиране пред детска градина и в зелените площи около нея: "Всекидневно сутрин от 07.30 до 08.30 ч. и следобед от 16.30 до 18.00 ч. масово се паркират автомобили около ДГ "Ален Мак“, кв. "Чайка“. Колите се спират на пешеходната пътека в зелените площи и по тротоарите. Улицата е двупосочна и натоварена в тези времеви периоди. Деца излизат от градината и просто няма къде да се движат. Създава се опасност от инциденти. Отново моля общината да вземе мерки. Последните действия не доведоха до нищо. Законът се нарушава постоянно, а санкционирани няма.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пред едни блокове има градинки, а пред други ***? Хората започнаха да разбират, че ако не си почистиш и не си го свършиш сам, държавата няма да дойде да ти изчисти и посади дръвчета и цветя.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните държави се борят с безразборното паркиране, като създават паркоместа, само в България действат със забрани и глоби и проблема остава нерешен. Щом има детска градина, значи трябва да има и доста паркоместа до нея, които да се ползват и от родителите с деца в детската градина. Така е в нормалните държави, но не и в България. В България се възмущават и искат санкции.
1
2
 
0
 
! Отговори
Ц. Ц. преди 4 години
:) ... Това е добре ! ... :) Така и така , като сте започнали да ... чистите ... Да дойдете да ми .... почистите и ... Хасиендата плюс част от апартаментчетата ми ?!?! ... Няма да се стягате. Ще Ви метна по едни кебапчета с бира и по 20 лева за това ......... Знам , че "гласувате" за по 15 - 20 кинта ..... Така че и за "чистене" ще Ви устроят същите пари ! ... :) ;) :)