Lasurit

Националния дрифт шампионат стартира в Сливен

Апр 23, 2019
Националния дрифт шампионат стартира в Сливен

Националния дрифт шампионат стартира в Сливен

Реклама Peugeot 408
За поредна година град Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта „Бършен“, давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност мотор-спорт дисциплина у нас.

Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина.

В Pro 1 категорията за сега са се заявили 11 от топ имена у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW e36) и Павлин Пенев (BMW e30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова, също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan s13.

Заедно и с 11-те заявени участника в Pro 2 категорията, "Дрифт Сливен 2019" ще приюти над 30 състезателя.



Организационния екип от АСК „Скорпион“, се е постарал трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация. 




Атанас Чанев, член на организационния екип - "За поредна година ние от АСК „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от „Български дрифт шампионат“ в Сливен. Както знаете, нашия град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството мотор спорт мероприятия организирани на територията му.

 С „Дрифт Сливен“, ние откриваме сезона и по традиция интереса от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от „Български дрифт шампионат“ (4-5 май) да се превърне в един истински празник.“ Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии