Слънцето се завръща, градусите тръгват нагоре

В четвъртък и петък също ни очаква приятно пролетно време
23 апр 2019 18:00, Красимир Ангелов
4
Слънцето се завръща, градусите тръгват нагоре
Снимка: Dnes.bg

Слънчева и доста по-топла ще бъде срядата, показва прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта, все още значителна, ще се задържи облачността над източните райони от страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд, но от запад облачността ще намалява. Ще продължи да духа до умерен изток-югоизточен вятър. Минимални температури между 3 и 8 градуса, в София около 4 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево с повече облаци сутринта над източните, а след обяд и над планинските райони, но почти без валежи.

Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури отново бързо ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието 13-15 градуса, в София около 21 градуса.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса, а температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа умерен южен, по високите части на Рила и Пирин западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но през втория ден ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските райони на Западна България са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват.

Повишението на температурите ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Сезонът на Канарите никога не се закрива.Целогодишно времето е топло.Чувал *** и барабар с мъжете! Вие сте всезнаещи! Аз не ти говоря празни приказки "там целогодишно е топло", а ти посочвам градуси. Аз я следя всеки ден!!! Температурата зимата там пада под 15,на това топло ли му викаш? И ти на 15би ли ходил на плаж като не се закрива сезона?
3
1
 
2
 
! Отговори
ДИВАК преди 4 години
До Гледна точка - няма да отида там, защото има германци , езика им е груб и песните им ми звучат като маршова музика , ще отида в ЮАР !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точкаСезонът на Канарите никога не се закрива.Целогодишно времето е топло.
1
4
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
"Дневните температури отново бързо ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса"Мас Паломас (най-южният град на Канарските острови), минималните в момента са 18-19, а максималните 22-23.Впрочем тази Неделя германците откриха летният сезон иммено на Канарите (в Лас Палмас). Направиха си страхотно парти с много музика (немска и испанска), с състезания и кулинария.