Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
Shibi ribi преди 4 години
Бойкооо... да ти се.ра в устата, ши.бан *** недо.клатен!Е.бан герберски клоун.. Бял камък сянка да ти пази!
175
0
 
4
 
! Отговори
gosheto преди 4 години
Dokato pro staka Mutrisov e premier v Bg shte cari haos i miseria.Otkakto ia ina BG nikoga ne e imalo takqv neuk tapunger nachelo. Marionetka na zapada i USA, lakei and turcholiata,slaboumen vlastolubec koito pet pari ne dava za bqdeshteto na BGTribva da se sqdi kato nacionalen predatel i da se nabuchi na kolniakolko pqti. - PAk malko shte e za zlinite koit toi napravi za stranata ni
174
6
 
5
 
! Отговори
ххл преди 4 години
Много правилно, на малка България не и трябва президент и такъв голям парламент!!! Като гледам от тех файда няма, само дето ползват парите на избирателите, щото заплати ми са от народа,а пък за 30 год. подем йок. Румъния беше много зле,а сега ние къде къде сме след нея!? Бати Бойко вземи,че стегни редиците,надеждата ни е в теб!!!
173
15
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искаите промяна на конституцията да се премахне президенската институция каквообсъждате от сутрин до вечер и си чешете езиците за малка 7 милионна българиятолкова вождове са много на 4 години смяна на караула за да има мир иначевиждате какво става на територията
172
33
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди Радев не разбирах напълно, какво прави политическият пост президент в една държава, където същият няма власт, а само заплата.Сега обаче знам - нищо не прави. Ако БСП не бяха толкова жалки и парадоксални - олигархо-социалисти, нямаше да са най-голямата реклама на Боко. Тиквуний е на власт не защото става за нещо, а защото БСП успешно отвращават твърде много хора. И това тайничко всички го знаем.
171
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ФАКТ за националната сигурност:1. От 89та населението на Турция се УВЕЛИЧИ с 26 Милиона.2.От 89та населението на България НАМАЛЯ с 3 милиона.Вече паднахме на 6 милиона!От тези колко са нашите пенсионери кретащи в абсолютна мизерия?И колко са братята роми които не са спрели да правят по 6-7 деца и то от най-ранна възраст?Айде сега големите Генерали и политици да кажат какво мислят за тези ФАКТИ и как касаят Националната ни сигурност.
170
2
 
9
 
! Отговори
Реклама преди 4 години
Пазарувайте от аутлет домакинските уреди защото са правени за германския или френския пазар и са по-качествени . Край на рекламата .
169
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къв преврат бе, Баце не е ли заобиколен от адмирали и генерали28891
168
6
 
12
 
! Отговори
Тисъна преди 4 години
Тия двамата отдавна разиграват някакво театро, да видим накрая, каква им е режисурата и сценария...
167
9
 
51
 
! Отговори
ФЕЙК преди 4 години
Само дето от двамата само единя е Генерал !!!!
166
4
 
26
 
! Отговори
Споко за преврата преди 4 години
До Зозо: Зозо, много си се объркал. Тази разбивка, която си направил на избирателите, гласували за Радев е направо шедьовър.А за Бойко: Той, видите ли, бил говорил за преврат само пред "преките избиратели на ГЕРБ". За другите не се отнася. Така че спокойно, не му обръщайте внимание на приказките, преврат няма да има.
165
22
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Тоя извратения хомопутинист няма ли кой да го издири и да му го тури между филиите, та белким се успокои?
164
45
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...Радев има доверието на над 2 милиона гласоподаватела...Хаахахаааааааа, имал 2 .... пфффффффффффффффффф :)))))))))))))))))))))))))))Само елементарен *** не си дава сметка, че *** го избраха на балотажа с гласовете на БСП+ДПС+Атака+заблудени путинисти.. И не без благословията на Бойко, който издигна Цецка!
163
15
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един файтон с Гербави *** се опитват да опетняват г-н Радев. Мишоци мнооооого сте нищожни за Радев, същия е и вашия еднокнижен вожд. Просто сте жалки, Радев има доверието на над 2 милиона гласоподаватела. Тиквата само може да си мечтае за такова доверие. Хайде отново в дупките откъдето изпълзяхте.
162
3
 
14
 
! Отговори
другар от Лидл преди 4 години
До тонкатаГМО-тата са на лице.Тичайте,купувайте яжте и оглупявайте.
161
35
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Червен колю пак се е изказал пристрастно. А защо не коментираш и думите на пРезидента бе, червен ***? Той докога ще се държи като президент на БСП?
160
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точкаНе е проблем,че имат по 5-6 имота,проблема е,че населението не е добре,ако населението се обслужва добре и има работа,здравеопазване,ред,добра съдебна система за всеки,ако ще и по 20 имота да имат управляващите,на никой няма да му пречи.Но и откъде са средствата за тези имоти?
159
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая не расия ви бърка сметките,а самите американци.Щото и те не са се разбрали кое как.Тръмп не е праволинейната баба Хилъри.Що ли създадоха отново радио Свободна Европа,та да вадят кирли ви гербави ризи...не съ знай.Както казва Решетников-поживем-увидим.
158
40
 
21
 
! Отговори
мааши на Русия преди 4 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
157
11
 
22
 
! Отговори
Свибанкя преди 4 години
Гажето на шефа Цветелинка има 5 имота в центъра на София,но шефа нищо не знае.Ай сик мола ви се.От един дол дренки сте.