Lasurit

Австралийци превърнаха МВ G-клас в кемпер

Австралийци превърнаха МВ G-клас в кемпер

Австралийци превърнаха МВ G-клас в кемпер

Реклама Skoda Kodiaq
Австралийското ателие EarthCruiser Overland Vehicles Pty. Ltd. преработи в оф-роуд кемпер с име Escape Mercedes-Benz G-клас във версията му Pro с пълна маса от 4,5 тона. Двигателят на кемпера е шестцилиндров, турбодизел с мощност 184 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, агрегатиран с 5-степенен автоматик. Автомобилът е с блокировка на трите диференциала, използвани са по-яки амортисьори, добавен е въздушен компресор и допълнителен горивен резервоар 250 литра.

Отпред и отзад има лебедки, всяка с тягово усилие от по 6,1 тона, в задната част на колата са закрепени и две резервни колела. В жилищната част покривът е подвижен нагоре, монтиран е душ и 250 литров резервоар за прясна вода. Достъпът до помещението е през странична врата зад тази на водача. Между кабината и жилищната зона има тесен проход за използване в екстренни ситуации.

Освен душа с малката му крачна вана, Earthcruiser Escpae има подвижна тоалетна и кухненски блок с дизелов котлон, мивка и хадилник с фризер. В задната част има още няколко седалки с маса и креват. Като се спусне надолу масата се образува троен креват. За пътниците е предвиден климатик, всичко нужно за живот на път е много компактно и умно премислено.

Автомобилът има регулируеми по височина прожектори и светодиоден панел на покрива на багажника. В стандартното оборудване влизат спътниково позициониране, система за околно наблюдение с пет камери, GPS-навигация и точка за достъп на WiFi.

Базовата цена на Escape е 349 000 австралийски долара /221 000 евро/. Една трета от тях е цената на колата-донор, 8000 евро струва литиевият акумулатор за захранване на компютър, ТВ, радиостанция и др. на при спиране в лагер. Останалото е за 700-е часа доработка на колата и за останалото допълнително оборудване. Има възможност за подаване от страна клиента на избран от него модел с рама, но той трябва да отговаря на определени изисквания за междуосието и размера на колелата. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024