Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Отчаяна и самотна майка намира утеха в трите си деца
Автор: Екип Ruse24.bg 09:00 / 23.04.2019Коментари (0)659
© бТВ
Социалният проект на bTV "Бригада Нов дом" разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си.

Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките.  Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома й влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите й и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията. За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад.

По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща й не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа. Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не стигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото й щастие – трите й деца.

Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята. Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята, пише Блиц. Но всичко това се промени с пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всички стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата "с юмруците".

През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус "с тераса" се оказа специално преживяване за тях.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: