Lasurit

Volvo автомобилите в цяла Европа ще комуникират помежду си

Volvo автомобилите в цяла Европа ще комуникират помежду си

Volvo автомобилите в цяла Европа ще комуникират помежду си

Реклама Peugeot 408
Моделите на марката ще се известяват за хлъзгави участъци и опасност по пътя
Volvo Cars създаде първата в индустрията технология за безопасност чрез споделяне на информацията за актуалната пътна обстановка, налична за цяла Европа. Иновацията е поредна стъпка в амбициозната стратегия на компанията да повиши безопасността на пътя.

Благодарение на т.нар. cloud based network, технологията позволява на автомобилите на Volvo да комуникират един с друг и да известяват шофьорите си за хлъзгави участъци и опасности по пътя, чрез два основни сигнала - Hazard Light Alert и Slippery Road Alert.

Hazard Light Alert се задейства с включването на аварийните светлини. По този начин се изпраща сигнал до всички останали автомобили на Volvo, които са свързани с т.нар. cloud услуга, предупреждавайки водачите за потенциална опасност. Известяването е особено полезно за пътища с ограничена видимост.

Slippery Road Alert пък повишава осведомеността на шофьора както за текущите пътни условия, така и за тези по-напред по маршрута. Това става чрез анонимно събиране на информация за пътната повърхност от колите по-напред. По този начин останалите участници в движението, които се движат по същия път, ще получат съобщение с предупреждение, че се приближават към хлъзгав участък.

С пускането на иновативната система за сигурност Volvo отправя покана към автомобилната индустрия да се присъедини в споделянето на данни, свързани с безопасността при автомобилните брандове.

„Колкото повече автомобили споделят информация за безопасност в реално време, толкова по-сигурни ще станат пътищата ни. Надяваме се да си сътрудничим с все повече партньори, които споделят нашия ангажимент.“, коментира още г-н Екхолм, директор на центъра за безопасност на Volvo Cars.

През изминалия месец от Volvo направиха редица изявления, насочени към подобряване на поведението на водача и безопасното управление на автомобилите. От 2020 г. компанията ще въведе ограничение на скоростта в своите автомобили до 180 км/ч, а в началото на същата година ще започне инсталирането на вътрешни камери и сензори, които ще засичат водачите, употребили опиати, както и тези, които не са концентрирани и създават риск за инциденти на пътя.

*Източник: www.volvocars.bg Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини BG Авто Honda Subaru

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024