Opel Stock

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи се

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи се

Новото поколение батерии: по-мощни и по-бързо зареждащи се

Реклама Peugeot 408
Батериите са в основата на електромобилността, без тях електрическата кола е само паметник. За да се гарантира снабдяването и развитието на тези малки складове за енергия, големите производители на автомобили разчитат на партньори. Ето защо Daimler AG вече придоби миноритарен дял в американския специалист по батерии Sila Nanotechnologies Inc. (Sila Nano). Daimler очаква следващото поколение батерии да осигурят по-висока производителност, по-бързо зареждане и съответно по-дълъг пробег на електромобилите с едно зареждане.

Сила Нано се смята за водещ разработчик на нови материали за акумулатори, с които ще се надхвърлят възможностите на днешните литиево-йонни технологии. Компанията използва потенциала на силиция за реализиране на мащабируеми батерии с висока енергийна плътност. Според специалистите на Daimler, това предлага нови възможности за електрификация на потребителските устройства, както за електрическите превозни средства, така и извън тях.

"Литиево-йонната технология в момента е най-ефективната налична технология за акумулатори и има голям потенциал за бъдещето, затова очакваме плодотворно сътрудничество", каза Саджад Хан, от поделението EVP за свързаност, автономност, споделено пътуване и електрическа мобилност на Daimler AG. “Батерията е ключов компонент на електрическите превозни средства, а не продукт, който да е на склад, защото е неразделна част от архитектурата на автомобила.”

Интелигентността на батерията се обуславя от една много сложна цялостна система, която определя характеристиките на превозното средство по отношение на производителност, обхват и време за зареждане, обясняват експерти от Daimler. Това я прави неразделна част от изследванията и развитието. "Ние покриваме всички стъпки от фундаменталните изследвания до развитието на сериите", казва Саджад Хан. - “Акцентът е върху непрекъснатото оптимизиране на сегашното поколение литиево-йонни системи, по-нататъшното развитие на клетките, закупени на световния пазар, и изследванията на следващото поколение на така наречените "пост-литиево-йонни системи". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024