Lasurit

Спортен дух, комфорт и иновации ексклузивно за китайския пазар: новото BMW Серия 3 дълга версия

Спортен дух, комфорт и иновации ексклузивно за китайския пазар: новото BMW Серия 3 дълга версия

Спортен дух, комфорт и иновации ексклузивно за китайския пазар: новото BMW Серия 3 дълга версия

Реклама Peugeot 408
BMW Brilliance Automotive ще произвежда и второто поколение на разработения специално за китайските клиенти в завода Теси/ Шънян – Световна премиера на Auto Shanghai 2019, въвеждане на пазара в средата на 2019 г.

За втори път германският премиум автомобилен производител BMW представя вариант на своя най-успешен в световен мащаб спортен седан, разработен ексклузивно за китайския пазар. Дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан ще отбелязва своята световна премиера на Auto Shanghai 2019. Моделът, създаден специално според изискванията на китайските клиенти, комбинира новия, спортно-елегантен и емоционален дизайн на най-новото поколение на BMW Серия 3 Седан с най-разточителния и комфортен интериор в сегмента на премиум средния клас, както и с най-модерните иновации в областта на интелигентната свързаност.

Дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан отговаря по-прецизно от всякога на потребностите на младите, напредничави целеви групи на китайския автомобилен пазар. То е разработено успоредно с новото BMW Серия 3 Седан с нормално междуосие и в сътрудничество с китайските инженери от седалището на BMW Group в Мюнхен. С удълженото си с 11 см междуосие и ексклузивното си оборудване новото BMW Серия 3 Седан дълга версия предлага изключителна радост от шофирането, както и комфорт при пътуване на задната седалка. Освен това то е първият предлаган в Китай модел, който с иновативния BMW Intelligent Personal Assistant издига до ново ниво интуитивното управление и взаимодействието между водача и автомобила.

Дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан ще се произвежда от BMW Brilliance Automotive (BBA) в завода Теси в Шънян в провинция Ляонин в Северен Китай. Производствената мощност стартира работа през 2012 година като втори завод на съвместното предприятие на BMW Group и Brilliance China Automotive Holdings Ltd. В него освен ексклузивно създадения за китайския пазар вариант на новото BMW Серия 3 Седан ще се произвежда моделът с нормално междуосие, който също ще бъде представен за пръв път на Auto Shanghai 2019. С двата варианта на каросерията на новия спортен седан клиентите в Китай ще имат избор между един много динамичен и един подчертано комфортен модел. И двата модела предлагат идеалните предпоставки за продължаването на историята на успеха на BMW Серия 3, която се радва на особено бързо нарастващо търсене. Съществен принос за това има дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан с близо 80 % от продажбите на BMW Серия 3 в Китай. Като цяло в бъдеще приблизително всеки трети автомобил от новото BMW Серия 3 ще бъде доставено на клиент в Китай.

В съответствие с тази прогноза и следвайки принципа „Производството следва пазара“ бяха разширени и производствените капацитети на завода Теси на BMW Brilliance Automotive. Ориентираната към търсенето производствена стратегия допринася за увеличаващия се успех на моделите на BMW на китайския пазар и в други автомобилни сегменти. Също като BMW Серия 3 Седан в Шънян се произвеждат и разработените ексклузивно за локалния пазар дълги версии на BMW Серия 5 и BMW X1.

Нов дизайнерски език и индивидуални пропорции

Индивидуалният характер на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан се дължи на удълженото с 11 см междуосие и свързаното с това увеличаване на комфорта на седене и пространството за краката отзад. При дизайна на каросерията новият, особено прецизен език на формите и спортното излъчване на новото BMW Серия 3 Седан са комбинирани с индивидуални пропорции. Чрез целенасочени оптимизации значително е подобрена и аеродинамиката спрямо предишния модел. С дължината си от 4 829 мм и междуосие от 2 961 мм дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан предлага най-разточителните външни размери в сегмента. Типичният за марката спортен дух се подчертава от късите надвеси, дългия преден капак и изтеглената назад пътническа клетка. Издълженият силует подчертава елегантността на модела с четири врати и подсказва за ексклузивния пространствен комфорт в интериора. Мощната каросерия и спортното излъчване на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан се подчертават и от 18-инчовите алуминиеви джанти. Дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан се оборудва с LED фарове с разширени функции. Характерен дизайнерски елемент отзад са трапецовидните ауспухови накрайници на двойната изпускателна система.

Интериорът: повишен пространствен комфорт и ексклузивно оборудване

Удълженото междуосие и издължената странична линия на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан благоприятстват повишение пространствен комфорт на задната седалка. Задните врати, които също са по-дълги с 11 см спрямо тези на новото BMW Серия 3 Седан с нормално междуосие, позволяват особено комфортно качване на задните места. В комбинация с оформените специфично за модела и тапицирани особено удобно задни места се постига изключително висок комфорт при дълги пътувания на задните места. Пространството за краката отзад е по-голямо с 43 мм спрямо това при новото BMW Серия 3 Седан с нормално междуосие и е най-високата стойност в сегмента. Оформените по нов начин подглавници с особено комфортни възглавници и подлакътникът между задните места са насочени към удобно пътуване на дълги разстояния. В облегалките на предните седалки са интегрирани просторни джобове за карти. Блендите за високоговорителите са с дизайн, разработен специално за китайския пазар. Друга специфична за модела особеност е вътрешното осветление, което включва и осветена контурна лайстна на гърбовете на предните седалки. Багажникът на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан има вместимост от 480 литра и позволява превозването на до три чанти за голф.

Освен това ориентираният към комфорта характер на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан се подчертава и от множество специфични за модела елементи на оборудването. Панорамният стъклен покрив осигурява достъп на свеж въздух и светла, разточителна атмосфера в интериора. Оборудването включва и спортен кожен мултифункционален волан и галванизирани апликации, както и тризонова автоматична климатична инсталация с отделно поле за управление отзад и филтър с активен въглен за оптимизиране на качеството на въздуха в интериора. Както пътниците отзад, така и водачът и пътникът до него седят на комфортни седалки с тапицерия от Sensatec. Подчертаните им контури, ексклузивните шевове и комфортните подглавници гарантират изключително висок комфорт на седене и на предните седалки. Ориентираното към водача оформление на кокпита се допълва от напълно дигиталните индикатори, включващи арматурно табло и контролен дисплей, както и модерно оформената средна конзола, на която са разположени селекторът на трансмисията, превключвателят на контрола на шофирането, контролерът на системата за управление iDrive и бутонът на електромеханичната паркинг спирачка. Двата USB интерфейса отзад и още един под подлакътника на средната конзола между предните седалки позволяват свързването на дигитални устройства. Акустичното предно стъкло и другите оптимизации в детайлите в областта на каросерията осигуряват особено ефективна шумоизолация в интериора. Част от оборудването Вътрешно осветление е и Welcome Light Carpet, който създава впечатляваща светлинна графика в зоната за качване и слизане. Освен това дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан е оборудвана с осветени лайстни на и на предните и на задните прагове.

Разработен в Мюнхен, произвеждан в Шънян: 4-цилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo

Спортните динамични характеристики на предлаганото при въвеждането на пазара BMW 325Li се осигуряват от четирицилиндров двигател от най-новото поколение двигатели на BMW Group, разработени в Мюнхен. Той е с работен обем два литра и развива максимална мощност от 135 кВт/184 к.с. и максимален въртящ момент от 300 Нм. Новият агрегат ще се произвежда в завода за двигатели на BMW Brilliance Automotive в Шънян и е оборудван с актуалната технология BMW TwinPower Turbo. Един Twin-Scroll турбокомпресор, директното впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливото управление на клапаните VALVETRONIC и променливото управление на разпределителните валове двоен VANOS гарантират спонтанни реакции, типичната на марката пъргавина при набиране на обороти, образцова ефективност и оптимизирани емисии. Двигателят се комбинира с 8-степенна трансмисия Steptronic. Неговата мощност се насочва към пътната настилка от задните колела.

Модерните асистиращи системи проправят пътя към автоматизираното шофиране

Значително по-всеобхватен спрямо предишния модел е и изборът от асистиращи системи. С иновативната си функционалност те проправят пътя към автоматизираното шофиране на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан. Освен с Предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци със спирачна функция при градски условия, Предупреждение при напускане на лентата, Предупреждение за удар отзад, за напречен трафик и за движение в погрешна посока се предлага и Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go. Асистентът за шофиране Professional включва и Асистент за завиване и водене в лентата, който се ориентира по маркировката на пътното платно и движещите се отпред автомобили и поддържа сигурно курса на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан дори и при задръствания и при тесни пътни участъци. При скорости до 60 км/ч и при определени условия на пътя автоматизираният режим може да бъде ползван без ограничения във времето, стига вниманието на водача да е насочено към пътното платно. Посоката на погледа му постоянно се следи от интегрирана с кокпита камера. Друга част от Асистента за шофиране Professional е Асистентът за аварийно спиране.

Подкрепа при маневриране и паркиране предлага Асистентът за паркиране, който е част от оборудването на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан. Той поема въртенето на волана, както и спирането и ускорението при паркиране в паркоместа, разположени успоредно и перпендикулярно на пътното платно, както и изкарването от паркоместа, разположени успоредно на пътя. Освен това системата включва и Активен контрол на дистанцията при паркиране, камера за обратно виждане, странична помощ при паркиране и Асистент за движение на заден ход.

Управление и свързаност: премиера за BMW Intelligent Personal Assistant в Китай

Модерните, дигитални и ориентирани прецизно към потребностите на водача функции на новата BMW Operating System 7.0 оптимизиран интуитивното управление на дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан. Оборудването включва и BMW Live Cockpit Professional, който се състои от цялостно оформени, ситуативни индикатори с възможност за индивидуализиране върху напълно дигитално, 12,3-инчово арматурно табло и 10,25-инчов контролен дисплей.

За управлението водачът има избор между тъч функцията на контролния дисплей, iDrive контролера и бутоните на волана, както и гласовите команди и опционалното управление с жестове. Сред другите новости в областта на управлението и интелигентната свързаност е и предлаганият за пръв път в модел на китайския пазар BMW Intelligent Personal Assistant, един интелигентен, дигитален характер, към който можете да се обърнете с „Hey BMW“. Уникална в сравнение с другите дигитални асистенти е възможността да му дадете собствено име. С BMW Intelligent Personal Assistant на борда винаги присъства и един истински професионалист от BMW. Той може да обясни много функции („Как функционира асистентът за дългите светлини?“), информира ви за актуалния статус („В норма ли е нивото на маслото?“) и помага при други въпроси („Какви предупредителни съобщения имам?“). Той е перфектният спътник и подпомага водача най-вече във всекидневието чрез естествено въвеждане с гласови команди при множество задачи в областта на продуктивността и развлеченията. Чрез редовни актуализации, които могат да се извършват чрез Remote Software Upgrade върху смартфона и автомобила, към наличните се добавят нови функции и възможности.

Дългата версия на новото BMW Серия 3 Седан ще се предлага ексклузивно на китайския пазар.

*Източник: www.bmw.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Geely Volvo

Volvo: Сбогом, дизел, време е да си кажем чао!

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024