Алтернатива за Германия набира популярност

Партията на Ангела Меркел стремително губи доверие
21 апр 2019 17:55,
41
Алтернатива за Германия набира популярност
Снимка: Reuters

Антимигрантската "Алтернатива за Германия" печели подкрепа сред избирателите, а консервативният алианс на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) губи популярност, показва проучване на социологическата агенция "Емнид", цитирано от ДПА.

Още по темата

Популярността на консервативния алианс на канцлера Ангела Меркел е спаднала с 2 пункта тази седмица, достигайки 28 на сто. Това е най-ниското й равнище за тази година. Зелените печелят подкрепа от 19 на сто. На трето място е Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е на трето място с 18 на сто, пише БТА.

"Алтернатива за Германия", която спечели известност след мигрантската вълна през 2015 и 2016 г., е четвъртата политическа сила. Подкрепа за нея са изразили 13 на сто от избирателите, а в Източна Германия популярността й надхвърля 23 на сто.

Подкрепата за Левите остава непроменена - 9 на сто, а Свободната демократическа партия е спаднала до 8 на сто.

Проучването на "Емнид" е извършено между 11 и 17 април с участието на 2709 респонденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората се усетиха, не искат гадни пришълци в къщи!...Само дето в Източна Германия, където АзГ са най-силни, такива няма. По-точно има изключително малко чужденци. За сметка на това има ниски заплати и висока безработица. Най-много нацисти има именно сред групите, които не хранят никого.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде видя беден германец, бе?...Най-обичам да се изказват за други държави хора, които никога не са ходили в тях. Само в Берлин бездомните са към 6000 души, половината етнически германци. Масово просят в градския транспорт. Общо за Германия - към 1 200 000 души. Да не говорим за небездомните, ровещи по кофите за празни шишета.
28
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Във коя бирария провеждат събранията си?
27
3
 
5
 
! Отговори
А бе преди 5 години
То германците до последно си държаха за Хитлер,що да не направят същото и с Меркел?Макар че ролята на Меркел е още по-пагубна от тая на Хитлер...
26
0
 
25
 
! Отговори
Геополитик преди 5 години
Абе да ви напомня че Хитлер е избран на избори.
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото, привърженици на Алтернатива за Германия са много т. нар. етнически немци, дошли след споразумение след 1990 год. от бившия СССР. Реално с руско самосъзнание. Те са много гневни, защото на тях не са им признали квалификацията, нямало е помощ от държавата в размерите, в които сега се предоставя на новите. Т. е. има натрупване на десетилетна дълбоко вредна за вътрешния мир политика.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката за опит за привличане на чужденци в Германия НЕ Е от времето на войната в Сирия, а доста преди това. Открито се говореше как да се привлекат чуждестранни студенти и специалисти, да станат емигрантска страна. На което Шрьодер има прочута фраза: Wir brauchen keine Inder, sondern Kinder. (Трябват ни не индийци, а деца.)Но реално законодателно те НЕ позволяват интегриране на бежанци. Даже са имали закони, забраняващи на политически бежанци да работят....
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия наистина се е задължила да даде контрола над централната си телевизия и радио на САЩ, също златните си резерви да са САЩ или Великобритания. Но реалността е многолика. Канада и Австралия също де юре не са самостоятелни държави. Но на практика имат в голям обхват самостоятелна политика. След като и Германия, и Канада имат положително търговско салдо спрямо САЩ, значи властта на САЩ не е всеобхватна, по-скоро е идеологическа. Факт е, че отвъд Атлантика държавите са съвсем различни от 1949
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия ще се раздели отново. На изток - Германска християн-демократична република. На запад - емирство Германистан!
21
7
 
11
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Значи че си натурализиран демек псевдодойч пусни си Щалгевитер псевдодойч.Кога станахте калайджии га почнахте срещу емигрантите да викате!Смех!
20
8
 
13
 
! Отговори
Циник до Моше преди 5 години
От Пловдив съм ... с немско гражданство ...с перфектен немски ... добра професия....собствено жилище ... син роден в Германия...А това сМех - какво е?У вашето пернишко село - може и да значи нещо!
19
8
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
И да не съм голословен ще отбележа само един факт. Един от мениджърите на иновативната фирма за изцяло соларни автомобили Sono Motors е бежанец-компютърен специалист.Виждал съм ги и в завода на BMW и като продавачи на хранителни стоки, абсолютно навсякъде.
18
17
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Колега AfD ВЕЧЕ Е НА ВЛАСТ ! И в Бундестага...и в общините!Винаги уважавам другото мнение сигурно е базирано най - малкото на добри намерения. Но това, че AfD в източната част на Германия има повече места в общините, е не ни дава правото да обобщаваме и за цялата държава.Реално погледнато обещанията на AfD за радикални промени спрямо мигрантите са неизпълними. Повечето от тях са вече на работни позиции. И именно това целеше Меркел- да захрани немската икономика със свежа работна ръка.
17
9
 
6
 
! Отговори
Моше преди 5 години
А бе нали се сещаш че и ти си емигрант.Тва са нацистите в германия българи от Харманли!Смех
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е дойната крава на евреите!
15
2
 
32
 
! Отговори
не забравяйте преди 5 години
Германия се води държава,но не е!Тя е европейска колония на САЩ!В Германия краварските бази са повече отколкото общо в цяла Европа!При всяко правителство на Германия се преподписва т.н. "канцлер-акт"!Германия реално няма външна политика!
14
6
 
25
 
! Отговори
Циник до Гледна точк преди 5 години
Колега AfD ВЕЧЕ Е НА ВЛАСТ ! И в Бундестага...и в общините!Винаги гласувам за тях ... те са последната надежда Германия да се осъзнае.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Меркел е виновна.............................тя вкара цялата *** терористи и радикални ислямисти не само в Германия, но и в цяла Европа!!Не само тя..............но и хората, които са й шефове!
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
баба меркел възроди нацизма,както бхк възроди расизма в бг,и колкото повече бхк-та и меркели има, толкова по лош ще става света
11
30
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Политическата действителност в Германия е такава, че общата сума на системните партии е в пъти повече (2-3) отколкото AfD. Те никога няма да допуснат на власт да дойде една агресивна и популистка партия. Малко са разликите между нашата БСП и AfD. Никога няма да го допуснат дори ако трябва да нарушат собствените си партийни принципи.Новият канцлер Annegret Kramp-Karrenbauer ще намести всички. AfD колко да жавкат......?