Разкриха мащабна кражба на ток в луксозна сграда

ЧЕЗ е ощетен с около 7000 лева
21 апр 2019 15:39,
59
Разкриха мащабна кражба на ток в луксозна сграда
Снимка: BulFoto архив

Кражба на електроенергия разкриха служители на "ЧЕЗ Разпределение България" със съдействието на полицията, съобщиха от компанията. Кражбата е осъществена чрез директно присъединяване към електромерното табло на кабел с голяма мощност в нова, модерна сграда в столицата на бул. "България". Чрез кабела за месец са отклонявани 35 000 киловатчаса електроенергия на стойност около 7000 лева. Това е месечната консумация на около 70 домакинства.

Още по темата

Присъединението е използвано за захранване на бойлери и на климатичната система на сградата и на общите й части, са установили разследващите. За да прикритият нарушението, извършителите са прерязали кабелите под напрежение, предизвиквайки късо съединение и прекъсване на електрозахранването за цялата сграда. По този начин те са застрашили не само своя живот, но и сигурността на живеещите в нея и нейните ползватели. По случая е заведено досъдебно производство.

"Кражбите на електроенергия ощетяват не само дружеството, но и коректните клиенти и представляват опасност за здравето и за човешкия живот. Нашите служители и полицията работят усилено за разкриване на незаконните присъединявания, е коментирал Филип Йорданов, ръководител "Нетехнически загуби" в "ЧЕЗ Разпределение България АД. През миналата година сме установили 6672 нарушения, а от началото на годината до края на март разкритите кражби са 1551, е допълнил той, като е изтъкнал, че за да се подобри разкриваемостта, от компанията са взели всички възможни мерки, въведени са нови технологии, но това не е било достатъчно. Необходими са по-строги и ефективни санкции срещу кражбите, които не само да наказват извършителите, но и да имат възпиращ ефект, е заявил Филип Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
364376 преди 4 години
На бул. "България" има много луксозни офис-сгради - например централните офиси на Цеко Минев и Петя Славова . . . .
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой да не плаща на тия ЧЕЗ само прибират милиони и на всяко табло вратите са откачени счупени а те само прибират от скъпия им ток
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадете яко всички от тия *** чез ,в цяла София са отворени таблата да бръкне някое дете и да го убие тока,само пари взимат и нищо никакви пари не дават за изкъртени табла,крадете яко без да ги мислите тия милиардери
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от залез до зори наред кради кради кради!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги, в БГ няма виновни и до 3 дни всичко ще е забравено ...Местим
35
4
 
11
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До НЕбългаринОмразата ти към българите не може да прикрие палатите на ...бароните - алоизмамници. Или пък придобивките на шефове на ДПС (включително и бившия) получени с натиск от правителството. Говоря например за ТЕЦ - Варна, Гранд-хотел Варна .....
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой мерил ли е електромерите колко са точно, защото на мен ми се струва че ЧЕЗ, краде от мен, да не си избиват загубите така.
33
1
 
6
 
! Отговори
Да,ама не! преди 4 години
Който лъже и крадетой в затвора бой ядеТам го бият със камшик,той *** в този миг!
32
7
 
15
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Както винаги съм казвал българите не се занимават с кокошкарски кражби, като ромите! Те крадат на едро, милиони и милиарди! Ако българите бяха спрели да крадат само за една година, минималната заплата в тази страна щеше да скочи минимум два пъти! НО вродения им инстинкт не им позволява и за това във всичко отрицателно винаги ще са на първите места!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БТВ показва снимки на Собственика на ГЕРБ с израелски престъпник !
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не би да е сградата със буквите?
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде КараКРАЧУНОВ , вдигай багерите
28
1
 
21
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Кога са сривали сгради в махалите заради неплатена вода и ток? Сградите ги сриват защото са незаконни. Пак някой ****** си дава платеното мнение.
27
28
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 4 години
Ако беше в *** махала, сградата вече щеше да е изгорена, разрушена и изравнена с булдозери, а полицията щеше да помоли обитателите да отидат на гости при роднини и приятели в друг град :)
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и като ви разкрият имена какво. най големите крадци в цялата държава всички ги знаем. някой да им е потърсил отговорност? един от най големите престъпници е на чело на държавата.... стоим като мишчици в дупките и ги оставяме да ни мачкат да не би да спрат да слагат сиренце в капанчето....и сега пак че метнем едни билетинки и една шепа наши хора ше идат на европейска софричка у бриксел. нещо да са ни донесли с присъствието там? защо сме още в ЕССР?
25
8
 
5
 
! Отговори
Мислите ли преди 4 години
Че ако беше на управляващи щяхте да разберете!А за другарите е най удобно!Някой некъде да пръдне,веднага Милиончева вика,пак се О *** ха!
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мащабна. на слънчака освен дребните риби некой друг контролират ли? ол инклузив за 20 евро на ден със спане ядене пиене обслужване... дали плащат ток и вода.
23
1
 
21
 
! Отговори
Off преди 4 години
Столичани в повече?
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
г.рберастки крадливи ...
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И богатият крадец пак си е крадец.