Lasurit

Tesla Model S стана кемпер

Апр 20, 2019
Tesla Model S стана кемпер

Tesla Model S стана кемпер

Реклама Nissan X-Trail
Автор на първия в света кемпер, развит на базата на Tesla е предприемачът и пътешественик Травис Рабенберг. В качество на основата за проекта си с име Tesla Roamer той е използвал Model S P90D. Задната част на купето е превърната в малко жилищно пространство с креват, тоалетна, мивка и резервоар за вода.

Покривът над задната част е на панти и се повдига в едната си част нагоре за повече вътрешно пространство. В него е реализирана и още една идея – всъщност е слънчева батерия, която осигурява на уникалния кемпер един киловат чиста електроенергия.

Tesla Roamer ползва електрическото силово задвижване на базовия модел, като мощноста му е близо 700 к.с. Рабенберг твърди, че това позволява на творението му да вдига максимална скорост до 240 км/ч и че това ще е достатъчно да се постави рекорд на Гинес за най-бърз кемпер на планетата, което той се и готви да направи.

Премиерата на уникалната Tesla Roamer ще е следващата седмица в Мичиган по врема на специално мероприятие посветено на електромобилите. Там Рабенберг ще покаже и втори свой проект – електрически ученически автобус. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Тунинг MANSORY Porsche

MANSORY представи провокативното кабрио P9LM EVO 900. Ще има само 7 бройки

Апр 09, 2024
Авто Новини Тунинг Opel

Irmscher Opel Astra IRC

Апр 01, 2024
Авто Новини Авто глобус Тунинг BRABUS KTM

BRABUS е тунинг компания на годината. За 18-ти път

Апр 01, 2024