Skoda Monte Carlo

24 екипажа стартират в ралиспринт Вида 2019

Апр 19, 2019
24 екипажа стартират в ралиспринт Вида 2019

24 екипажа стартират в ралиспринт Вида 2019

Реклама Nissan X-Trail
- Мирослав Ангелов и Недялко Сивов ще защитават победата си от миналата година

Кметът на община Видин Огнян Ценков даде старта на ралиспринт Вида 2019. В състезанието, първи кръг от шампионата, участват 24 екипажа от България, Сърбия и Румъния. Церемонията по откриването се проведе в Крайдунавския парк до средновековната крепост „Баба Вида”. Наградният фонд е над 10 000 лв., обяви Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт”, който е организатор на състезанието. Миналогодишните победители Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от „Мегапорт Рейсинг” стартират с номер 1 и ще защитават титлата си.

Надпреварата ще започне в 9,00 ч. от село Синаговци. СЕ1 Синаговци Грамада е с дължина 7,1 км, следва СЕ2 Водна – Грамада с дължина 12,7 км, която се кара два пъти и след това финалната отсечка от Водна до Синаговци с дължина 8,3 км. Церемонията по награждаването е в 15,00 ч.

Ангелов и Сивов планират да участват в пълния национален рали шампионат, който включва 5 състезания – рали „България“ (10-12 май), рали „Монбат Сливен“ (29-30 юни), рали „Твърдица“ (20-21 юли), рали „Стари Столици“ (14-15 септември) и новото рали „Бургас“ (18-20 октомври). Също така и покриване на състезанията от Европейския рали трофей зона Балкани със състезанията в Турция – рали Ескишехир и рали Сърбия. Екипажът ще защитава и титлата си в ралиспринта в България.

„Надяваме се на по-силна конкуренция тази година. Видя се, че Škoda Fabia R5 е много по-бърз автомобил от Mitsubishi Lancer, така че очаквам с нетърпение конкуренция със същата кола в България. Надяваме се с нашето участие да вдигнем нивото на спорта и да се включат още много силни автомобили. Ще участваме с пълна програма в България на рали и ралиспринт, също в балканската зона на Европейския рали трофей и ако има изменение в нашия календар ще караме в Италия за рали трофея“, коментира Ангелов. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Aston Martin BMW Cadillac Ferrari Ford Lamborghini Lexus McLaren Peugeot Porsche Toyota

186 пилота се впускат в предизвикателството 24-те часа на Льо Ман 2024

Май 08, 2024
Авто Новини Мотоциклети Спорт

Harley-Davidson се състезава в German Endurance Cup

Май 08, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Maserati

Формула Е е през уикенда в Берлин

Май 08, 2024