Порожанов не се притеснява от проверки в ДФЗ

Фондът не можел да провери всяка къща за гости, направена с европари
8
Порожанов не се притеснява от проверки в ДФЗ
Снимка: архив, БулФото

Земеделският министър Румен Порожанов не се притеснява от проверки във връзка с обвиненията за злоупотреби в Държавен фонд "Земеделие". Министърът заяви това в Бургас пред журналисти днес. Порожанов е в морския град за участие в среща със земеделски производители, предаде БТА.

Още по темата

Проверки се очакват след информацията, че вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев  е собственик на парцел, върху който е построена къща за гости, която обаче се ползва само от семейството на Манолев. Обектът е финансиран с 380 000 лв. по европейски проект.

Прокуратурата е изискала копия от проекта от Държавен фонд "Земеделие". Той е финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Според Порожанов по-скоро е притеснителен фактът, че част от къщите не са използвани по предназначение.

Фондът обаче не бил в състояние да провери всяка една от тях. Те са около 700 на брой. А сигнали за това, че част от тях не се използвали по предназначение, имало и преди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ами оповестете тези горди собственици на 700 къщи и това ли ви затруднява от олаф ли чакате проверки
5
0
 
4
 
! Отговори
Батамата преди 4 години
Ако разбъчкат приватизациите ,от там такива гомна ще наизкочат . Че ще бледнеят тези. Ами какво стана с градът на митничарите. Ами сараите. Ами анклави те..
4
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
На какво се надява - не можело всичко да се провери , а как са раздавани парите без проверки ,чудна работа !
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те шайкаджиите сега не им пука от закона, гл.прокурор е личен избор на Боко, съдът е техен...Само че никой не е вечно на власт. Ще ги гледаме някой ден по съдебните новини, в това съм сигурен. По-скоро отколкото те си мислят , но възмездие ще има
2
0
 
14
 
! Отговори
Глухарчето преди 4 години
Поредното мега нагло изказване на политик-***.След "мен няма кой да ме накаже" и "мен няма кой да ме махне от партията" на тоя нямало кой да провери къщите.Нищо,че сигнали за неправомерно ползване имало от години.Били цели 700 постройки,някаква непосилна бройка.Пони си мълчете бе,хора,знаем че сте скодоумни крадци,но като вземете да ги отваряте тия ненаяли се усти почва много грубо да личи.Пфу,отвратително.
1
0
 
14
 
! Отговори
Мариела преди 4 години
Тоя играч защо не предложи нещо полезно за обикновенните хора от селото. Например държавата да изкупува животни отгледани в домашни дворове. Хем работа, хем заетите и гладуващите ще са по- малко.