Как да се храним след 40?

Добавете сурови ядки към менюто си
17 апр 2019 07:50, Михаела Лазарова
12
Как да се храним след 40?
Снимка: istock

Казват, че 40 е новото 20. Всяка възраст носи своята красота, но и промени. За някои сме подготвени, за други – не. Едно е сигурно, всеки възрастов период има своите хранителни навици. След 40 трябва да въведем малки промени, които да ни помогнат да бъдем в добър баланс и здраве, и да се радваме на живота. Кои са корекциите в хранителните навици, които е важно да направим?

Поддържайте метаболизма си

С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, което е една от причините да покачваме телесното си тегло. Но има начин да противодействаме на тези възрастови изменения и да стимулираме метаболитните процеси. Храненето разбира се, е от ключово значение. Не пропускайте хранене, хапвайте често и по малко. За още по-добри резултати, увеличете приема на протеини. Те ще ви осигурят ситост, ще помогнат да поддържате мускулната маса и енергийните си нива.

Изберете пълнозърнести храни пред рафинираните

Има 2 основни вида зърна – цели и рафинирани. При пълнозърнестите продукти зърната са или цели, в първоначалната си форма, или се смилат без да бъде отстранявана нито една част от тях. Пълнозърнестите храни са богати на витамин В, калий, магнезий и фибри, което подпомага храносмилането ви, намалява риска от сърдечни проблеми, затлъстяване и диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 4 години
Има статии на които по-ценни са коментарите.
7
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Не пропускайте хранене, хапвайте често и по малко. За още по-добри резултати, увеличете приема на протеини. "===========Aко правите така, със сигурност ще си лепнете диабет, наднормено тегло, а и да пази Господ кой знае какво още.... Михаелa, ти не беше ли специалист по аналeн секc, откога взе да се правиш и на диетоложка?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветвам се само със специалисти. Все пак, моето здрава е едно от най-важните неща!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мише,просто увеличаваш движението и метаболизма си знае работата:)
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете сериозна литература по тези въпроси, не изсмукани от пръсти жълти статии на нечели наука фитнесджии.Никой учен не препоръчва с възрастта да се увеличава приемът на белтъчини. Напротив, при възрастните хора съотношинието им се намалява. Те са градивен материал на клетката, а при възрастните нуждата от него намалява. Съответно излишъкът се натрупва и организмът се интоксикира. Има връзка с автоимунни и онкологични заболявания също.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питайте баба си.
2
4
 
11
 
! Отговори
Коча преди 5 години
Сутринта си хапнах баничка с айрян, на обяд чорба, а довечера ще му трясна 2-3 ракии и да му мисли булката ...............
1
9
 
7
 
! Отговори
2056 преди 5 години
След 40 години най-вероятно ще се храните венозно, докато някой от алчните ви роднини не реши да ви дръпне шалтера.