Opel Stock

Renault Captur с ново поколение още тази година?

Renault Captur с ново поколение още тази година?

Renault Captur с ново поколение още тази година?

Реклама Skoda Kodiaq
Второто поколение на компактния кросовър Renault Captur трябва да излезе през тази година и навярно ще дебютира пред широката публика по време на автосалона във Франкфурт през есента. В момента новата кола преминава интензивни тестове в Южна Испания. Вече се знае, че второто поколение на модела ще ползва новата модулна платформа CMF-B, а не тази на първото поколение - Renault B.

Остъкляването на новия модел напомня сегашното и колата се припознава именно като Captur. Фаровете ще са малко по-”азиатски” - опънати по хоризонтал в стила на последнитое Clio и Samsung XM3. В профил пропорциите на колата са леко променени – предният капак е по изтеглен напред, и е по-висок, отколокото при актуалния сега модел. Интериорът на колата ще прилича доста на на този на новото Clio, но няма да го повтори напълно.

Почти е ясна и двигателната гама на новия модел – навярно базов ще е новият трицилиндров, турбо агрегат 1.0 Тсе с мощност 100 к.с. и максимален монат от 160 Нм, вече налице при новото Clio. Той ще работи с петстепенна механична кутия или с вариатор. Отново ще бъдат предложени и два варианта на задвижване – само предно или на четирите колела.

Създаденият съвместно с Daimler турбомотор 1.33 л Energy TCe в различни нива на мощности също ще намери място в двигателната гама, както и дизелът 1.5 л Blue dCi с различни нива на форсиране, двигател също нов за алианса Renault - Nissan.

Твърде е вероятно появата и на хибриден силов агрегат. През миналия месец французите анонсираха за Clio хибридната система E-TECH, състояща се от ДВГ, два електромотора и събиращата ги “мултимодална трансмисия”, естествено и тягов акумулатор под пода на колата. Именно тази система очакваме да видим и при новия Captur в комбинация от мотор 1.6 л, електродвигатели и литиево-йонен акумулатор с капацитет от 1,2 кВтч.

Тези данни говорят за минимум “мек” хибрид /без възможност за зареждане от битовата елмрежа/. Като максимум се очаква и зареждаем хибриден вариант, естествено с по-мощен по капацитет акумулатор. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024