Lasurit eshop

Карлос Гон отново в затвора след като обяви, че ще разкаже истината за заговора срещу него в Nissan

Карлос Гон отново в затвора след като обяви, че ще разкаже истината за заговора срещу него в Nissan

Карлос Гон отново в затвора след като обяви, че ще разкаже истината за заговора срещу него в Nissan

Реклама Renault Arkana
Екс топ-мениджърът беше арестуван вчера рано сутринта за четвърти пореден път, само месец след като беше пуснат на свобода под гаранция от почти девет милиона долара. Така японската прокуратура продължава да го притиска, за което вече има и международни протести срещу прекалена суровост на японската правосъдна система. Гон призова дори френската държава да го защити на базата на общо приетата теза за “невинност до доказване на противното”.

От японската прокуратура гузно мълчат и отказват коментари по новия арест. Интересно е дали на Гон ще бъдат възстановени парите, след като е прибран отново на “топло”. Всички средства за масова информация дебело подчертават факта, че новият арест дойде незабавно след като Карлос Гон обяви в туитър, че ще проведе пресконференция на 11-и април на която да разкрие заговорът на японското ръководство на Nissan против него.

Според прокурорите новият арест е свързан с нови обвинения по негов адрес. Явно някой в Nissan и вече в Renault много се бои топ-мениджърът да има възможност за свободен контакт с пресата, след като на прокуратурата са предоставени нови “доказателства” по делото. Става дума за изплащания от резервни фондове на Renault-Nissan от 34 милиона долара в течение на седем години на компания в Оман, като инфомацията е дошла вече от френската компания.

Според тях, по-голямата част от средствата са отишли за плащане издръжката на личната яхта на Гон. Интересно е как са се сетили точно сега, след като през тези години е имало вътрешни и външни одити на компанията, и са приемани годишните финансови отчети, включително и от представителите на френската държава в борда и годишните събрания на акционерите?

След ареста Гон предаде чрез адвокатите си зявление в което нарича поредния си арест “възмутителен”. - “Защо ме арестуват, освен за да се опитат да ме пресират и сломят? Няма да се предам! Не съм виновен, тези обвинения са необосновани!” - цитира Reuters текста на заявлението. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус BMW MINI Rolls-Royce

Нова премиум такси компания променя представите за транспортните услуги в София

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Audi BMW Porsche Volvo

Audi с 9 нови модела за 2 години!

Мар 27, 2024