Opel Stock

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – революционно удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – революционно удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – революционно удоволствие от шофирането и спокойствие на пътя

Реклама Opel Stock
За предстоящия летен сезон финландският производител на гуми Nokian Tyres е подготвил два нови продукта: Nokian Powerproof и Nokian Wetproof. Тези модерни гуми за летните пътища на Централна и Източна Европа вече получиха високи оценки в различни сравнителни тестове на водещи автомобилни списания. Гумите са налични за покупка от пролетта на 2019 г.

Променливите летни условия и различните пътни настилки, не само в България, но и в цяла Европа са предизвикателство за шофьорите. Температурни вариации от повече от 40 градуса между студените пролетни дни и горещините в разгара на лятото, съчетани с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, които могат да се адаптират към различните условия. Новата лятна гума Nokian Powerproof, проектирана за бързо шофиране, овладява всички форми на лятото постигайки отличен баланс.

“Новата Nokian Powerproof ми осигурява изключително добра реакция при маневриране и отлична управляемост. Точно такива характеристики искате от качествената гума. Когато тя ви дава увереност по време на шофиране, това допринася за безопасността.”, казва Мика Хакинен, професионален автомобилен състезател и двукратен световен шампион във Формула 1, който предоставя експертизата и опита си по време на тестовете и разработването на продукта.

Изключително стабилното и предсказуемо управление на Nokian Powerproof предоставя спокойствие, както за смяна на платната на магистрала, така и за по-резки спирания. Зоната на контакт остава прецизна, на мокри магистрали и на нагрети от лятното слънце градски булеварди, а здравата структура осигурява дълготрайност на гумата. Големият избор от размери на тази гума с изключителна висока производителност (Ultra-High Performance, UHP) включва 51 продукта от 17 до 20 инча, със скоростен индекс W (270 км/ч) и Y (300 км/ч).

Nokian Powerproof получи оценка „ОБРАЗЦОВ“ в теста за летни автомобилни гуми на немското AutoBild Allrad, достигайки до втора позиция. Списанието похвали високата производителност на Nokian Powerproof върху всякакви настилки и особено отличните ѝ характеристики за управление на мокро. В немското списание Gute Fahrt Nokian Powerproof постигна оценка „Препоръчано от Gute Fahrt“, както и четвърта позиция в тестовете. Списанието отбелязва колко добре се държи гумата върху мокър път. Също така и други характеристики върху мокра настилка бяха подчертани, сред които: най-висока производителност и спиране и управление на мокро, много добро сцепление, добро представяне на аквапланинг.

Nokian Powerproof също така получи „Оценка за производителност“ от независимата организация за тестове, TÜV SÜD, която отбеляза нейната многофункционалност и цялостно представяне.

Новата Nokian Wetproof прави шофирането безопасно и комфортно дори и в дъждовни дни

Когато се наслаждавате на слънчевите и красиви летни дни е лесно да забравите за опасността от напоените с дъжд пътища. Внезапният и проливен дъжд може да доведе до аквапланинг на автомобила, особено, ако има много вода на пътя и в коловозите. Новата революционна гума Nokian Wetproof е враг на аквапланинга. Най-важните характеристики на гумата са нейната отлична способност за спиране на мокро и мощната ѝ устойчивост на аквапланинг, които правят шофирането лесно и комфортно дори и в дъждовни дни. Nokian Wetproof осигурява стабилно представяне и допълнителен комфорт при лоши пътни условия.

„Nokian Wetproof предоставя възможно най-добрата комбинация от свойствата на гуми за мокра и суха настилка. Успяхме значително да подобрим сцеплението с влажна повърхност и устойчивостта на аквапланинг, което означава, че можем да предоставим по-високо нивно на безопасност за клиентите ни, които шофират в мокро време. Разработването ни отне повече от 4 години, по време на които тествахме множество прототипи из цяла Европа.“, обяснява Ярно Рaутиo, продуктов мениджър на Nokian Tyres.

С цел да предостави максимален комфорт и първокласна безопасност, зоната на протектора е разделена на две функционални зони. Новата технология Dual Zone Safety предлага отлична комбинация за представяне както на мокро, така и на сухо. Системата Stability Zone се намира от външната страна и осигурява лесно и уверено маневриране и стабилност, докато Wet Safety Zone от вътрешната страна подобрява сцеплението на мокър път и устойчивостта на аквапланинг. Каучуковата смес Aqua Hybrid също предлага допълнителна сигурност за дъждовното време. Каучуковата смес от ново поколение със силициев диоксид осигурява отлично сцепление на мокър път и намалява разхода на гориво.

Новите Nokian Wetproof се предлагат в следните скоростни категории: T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а широката им гама включва 46 продукта с размери от 14 до 20 инча.

Nokian Wetproof е победител в тестовете на Auto Motor und Sport и ACE Lenkard

През този сезон Nokian Wetproof се класира на първо място в два важни летни теста за автомобилни гуми. В теста на едно от най-големите немски автомобилни списания Auto Motor und Sport, Nokian Wetproof задмина премиум конкурентите си със своето представянето на мокра настилка, като беше най-добра при спирането на мокро. Гумата също така бе похвалена за надеждното управление, което предоставя на суха настилка, както и за това, че е лесна за контрол. В летния тест за автомобилни гуми проведен от ACE в сътрудничество с Германската Асоциация за Технически Прегледи - GTÜ и австрийската ARBÖ, новата Nokian Wetproof бе класирана като „силно препоръчителна“. Гумата успя да покаже най-добри резултати при спиране на мокро, устойчивост на аквапланинг и показа почти перфектно странично управление на мокро. Както отбелязва немското автомобилно списание ACE, името „Wetproof“ отлично пасва на гумата, тъй като новите разработки на Nokian Tyres поставят летвата за представяне в мокри условия на ново ниво.

Като доказателство за високи постижения Nokian Wetproof бе удостоена с „TÜV Оценка за производителност“. Тази оценка на независимата организация за тестове TÜV SÜD удостоверява, че Nokian Wetproof се представя добре спрямо с премиум конкурентите си по отношение на качество и представяне. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024