Още фигури от властта с изгодни апартаменти от "Артекс"

Красимир Първанов, Веселин Божков и Гергана Мутагова също са клиенти
Обновена: 25 мар 2019 20:32 | 25 мар 2019 20:30, Екип на Bulgaria On Air
140

Още фигури от властта със закупени апартаменти от "Артекс" на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.

Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица "Тинтява" в столичния квартал "Изток", на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Още по темата

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

"Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 5 години
И не само на величията.Общо взето на членовете на БКП.Сега май е същото-Цветанов,Цачева,Елена Йончева-всички до един са членове на БКП.Нас,безпартиийните кучета ни яли!Так си беше преди 45 години ,така си е и сега!
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е че все пак са дали пари за тези апартамети Едно време на партийните величия са им ги давали без нито стотинка
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е и фирмата да бъде щателно проверена. За танго трябват двама.
110
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
А НАП проверява ли Артекс
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България само политиците правят сделки на данъчна цена, народа не смееше да прави такива нарушения. Там е разликата. Корупцията е сред политиците, не сред народа.
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тази апартаментна далавера има една дума - КОРУПЦИЯ
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този призив на Радев отнася ли се за БСП.
106
10
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 103 и 104. А бе, *** червен, ровиш Габриел, защото ще води листата на ГЕРБ, нали? А червената крадла Йончева, разследвана за пране на пари, какво чака та не се оттегля? Кое при нея е по-различно?
105
7
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
А някой няма ли да разрови имотите на лица от БСП? Дали всички там са невинни агънца?
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекет над фирм, данъчна измама, облага на дължностно лице, укриване на ДДС, измама на нотаруис, подаване на невярна имотна декларация, корупция., контрол над контролиращиет ги органи....да продължавам ли?
103
9
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Е, според мен не са крали. Просто са изповядвали договора по данъчна оценка, като всички други.
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Десислава АХладова - новият министър на правосъдието - се е сдобила с по-евтин апартамент в София, докато е била районен съдия в Перник. но нейната покупка е само ДВА пъти по евтина, а на Цачева - ТРИ пъти. Е, има напредък
101
1
 
16
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Навремето баща ми казваше,първия секретар на партията не плаща в халите,когато пазарува.Стоял съм след работа да видя,как първия пазарува в халите без да плаща?Ама той вадеше пари от джоба и плащаше , плащаше.Така е явно и днес,НЕ Е ВАЖНО КОЛКО И КАКВО ПЛАЩАШ,ВАЖНО Е КОЛКО И КАКВО ТИ ВРЪЩАТ!Цацаров да продължава да лови цацата,докато другите,големите риби плуват спокойно в българския океан на корупция,безвластие и безнаказаност.Айде откривайте сезона на...хамсията!
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на 18.12.2018 БОЕЦ са сезирали ЕК са апартамените на Габриел и Горановна 17.01.2019 е получил отговор от ЕК, че казуса се разглежда в канциларията на еврокомисар Йоурува
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви оставки, трябва съд да има! Лошото е, че в Бг съдът осъжда само крадците до 50 - 100 лв!
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щетите които Габриел нанесла на община София, през времето докато е била евродепутат и не е плащала наем се изчисляват на десетки хиляди левове.
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мария габриел 3 години е ползвала общинско жилище като СОЦИАЛНО СЛАБА и давала само 400 лева наем вместо 1600 въпреки че имала 30 000 евро заплата през това време.
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има справедливост трябва да им се отнемат апартаментите и да се дадат на социално слаби, и всички тези "звезди" да се махнат от властта без право никога да попадат там. Те са срам и позор, корумпирани та корумпирани.
95
0
 
30
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Кога ще започне данъчна проверка на всички съдии в България ?? Защо има тишина около тези търтеи ,които са основен виновник в България да няма прогрес ????
94
1
 
25
 
! Отговори
Do 98 преди 5 години
Червясяла от корупция партия!Червясяла от корупция държава...Няма партия, в която да няма номади и продажни душици, готови при заплащане да гласуват, какъвто и да е закон. Славейков беше казал: Не народ, а ***. Туй ще кажа и ще свърша!