Lasurit eshop

Groupe Renault лансира vehicle-to-grid зареждаща технология за електрическите си модели

Groupe Renault лансира vehicle-to-grid зареждаща технология за електрическите си модели

Groupe Renault лансира vehicle-to-grid зареждаща технология за електрическите си модели

Реклама Skoda Monte Carlo
• Groupe Renault, европейски лидер в областта на електрическата мобилност, стартира първите широкомащабни проекти за vehicle-to-grid системи в електрически превозни средства при зареждане с променлив ток.
• Технологията, използваща вградено двупосочно зарядно устройство, може значително да намали разходите за зареждане.
• Тестовете ще започнат в Холандия и Португалия.


Groupe Renault, европейски лидер в областта на електрическата мобилност, стартира първите широкомащабни проекти за двупосочно зареждане. Технологията с променлив ток позволява поставянето на двупосочно зарядно устройство в превозните средства, което изисква лесна адаптация на съществуващите зарядни станции.

През 2019 г. в Европа ще бъдат представени първите петнадесет електромобила ZOE с двупосочно зареждане с цел развитие на технологията и полагане на основите за бъдещите стандарти. Първи тестове ще се проведат в Утрехт (Холандия) и на остров Порто Санто (в архипелага Мадейра, Португалия). В последствие ще бъдат представени проекти във Франция, Германия, Швейцария, Швеция и Дания.


Предимствата на vehicle-to-grid зареждането
Vehicle-to-grid зареждането, наричано също двупосочно зареждане, контролира кога електромобилът се зарежда и кога отдава енергия към електропреносната мрежа в зависимост от желанията на потребителите и натовареността на мрежата. Зареждането е оптимално, когато доставките на електроенергия надвишават търсенето, особено по време на пикове в производството на възобновяема енергия. От друга страна електромобилите могат да връщат електроенергия в мрежата по време на усилено потребление като по този начин служат за средство за временно съхранение на енергия и се превръщат в ключови двигатели за развитието на възобновяемата енергия. По този начин електрическата мрежа оптимизира снабдяването с местна възобновяема енергия и намалява инфраструктурните разходи. В същото време клиентите се радват на по-зелена, по-икономична консумация на електроенергия и са финансово възнаградени за обслужването на електрическата мрежа.


Поставяне на основата за бъдещото ни предлагане на vehicle-to-grid зареждане
Двупосочното зареждане ще бъде лансирано в няколко проекта (електрически екосистеми или услуги за мобилност) в седем държави и заедно с различни партньори, за да се положат основите на бъдещото предлагане на Groupe Renault. Целите са две - да се измери приложимостта в широк мащаб и потенциалните ползи. По-специално, тези пилотни проекти ще спомогнат за:
• Подчертаване техническите и икономически предимства на двупосочното зареждане в електрическите превозни средства
• Демонстриране на значимостта на услугите, предоставяни за местната и националната електрическа мрежа, като средство за насърчаване на потреблението на слънчева и вятърна енергия, проверка на честотата или напрежението на мрежата и намаляване на инфраструктурните разходи
• Работата по регулаторните рамки на мобилна схема за съхранение на енергия, откриване на пречки и предлагане на конкретни решения
• Установяване на общи стандарти, основно изискване за въвеждане в индустриален мащаб

*Източник: www.renault.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024