Бургаският съд даде 17 г. затвор за убит колоездач на пътя

Присъдата е рекордна
25 мар 2019 17:45,
17
Бургаският съд даде 17 г. затвор за убит колоездач на пътя
Снимка: архив "Булфото"

17 години лишаване от свобода постанови Бургаският окръжен съд за 55-годишния Владимир Колев, който бе обвинен за причиняването на смъртта на 33-годишния колоездач Евелин Дуков от Царево. Катастрофата стана на 3 декември 2017 г., съобщава "24 часа".

Още по темата

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Колев, а роднините на загиналия -  максималните 20 г. лишаване от свобода.

Самият Колев не се признава за виновен и твърдеше, че не помни дали във фаталния ден е карал колата. Колев е признал, че е употребил алкохол и заради това е прекарал целия ден в почивната база "Родни простори" в Приморско.

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които уличават подсъдимия в повдигнатото му обвинение.
 
Колев бе арестуван в съдебната зала, защото е бил с мярка за неотклонение "подписка".

"Исках да ви разкажа какъв човек съм загубила, но той не може да се опише само с думи. Сега мисля само какъв ще бъде животът ни оттук нататък и какво ще кажа на детето ни, което не спира да пита защо тати си тръгна и стана звездичка. Трябва ли да го лъжа, че си е тръгнал или да му кажа, че е бил убит? Да бъда ли честна с него, за да знае в какъв свят живеем", заяви жената на убития Людмила Дукова.

Близките на Евелин Дуков поискаха 20 г. затвор за подсъдимия, а техният адвокат Петър Димитров заяви, че деянието е извършено с изключителна бруталност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Лорчето преди 5 години
Моля помогнете,хакер командван от старата си любовница,ме блоква от всички сайтове.. ;истина е!!!!
12
1
 
17
 
! Отговори
Мерки и теглилки преди 5 години
Защо едните имат толкова години затвор, а други като Айшето от Варна, погубила мъжа си Ники( лека му пръст!), само някакви си три години? И другата прима на правосъдието -от Пловдив, сгазила и убила полицая , изпълняваш служебният си дълг( лека му пръст на човека!), и тя някаква си смешна присъда,Даже втората имаше наглистта да управлява автомобил, след като беше започнато дело срещу нея, и нищо?!?!?! Значи за едни може, а за другите- НЕ???
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами след като мое, трябва да се изследва дали вината не е и на двамата. Щом мое да излезе вечер без светлини и жилетка, мое и дъската да му хлопа.
10
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 5 години
До Анонимен17Дали велосипедистите са *** е спорен въпрос, но за вас - няма спор.Предполагам, че сте напълно идентичен с онзи, дето е получил 17г.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Отговорът на последните ти две питания е: Мо'е!Както и ти мо'еш да караш и да си лафиш / чатиш по телефона, да заглеждаш девойките по тротоара, същевременно да редиш лакърдии с аверите или некое гадже в колата и да се наведеш внезапно, щото дъвката ти паднала...
8
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колоездачите по принцип са идьоти.И винаги сами са си виновни.Нисил ли е жилетка, каска, имал ли е светлини на колелото, направена ли му е кръвна проба за алкохол, имал ли е психични заболявания, ясно ли е как е станал инцидента? Кога ще се въведе технически паспорт и годишен преглед за велосипеди? Гражданска отговорност? Медицинско за управление на ППС? Може ли да имаглух колорздач? Може ли да кара колело в трафика съслошалки фошите?
7
1
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
познавах евелин изключително отговорен и разумен млад мъж,бачкаше здраво и беше от хората които помагатпоклон дано извършителя излежи максимално присъдата си дори само заради нетрезвото си без отговорно решение да шофираприсъдата не е никак рекордна а дори е много щадяща предвид колко скъпоценен млад Българин е убит
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофирам. Колоездачите са най големите шушуми*и. Не знам кой е виновен.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уау за смърт по непредпазливост 17 години. Попрестарали са се. За убийства рядко дават такива присъди. Има такива присъди две, ама там е съвсем друго - многото загинали жени при катастрофа на автобус на събор и за изгорелите във влака София - Варна. На твърдящите, че смърт при ПТП не е непредпазливо - това е понеже не знаете. Иначе се води смесена вина - умисъл за алкохола и нарушаване правилата за движение и непредпазливост за смъртта.
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каране в нетрезво състояние (алкохол/наркотици) трябва да се наказва с доживотен затвор. Тия изртоди трябва да се премахват.
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУбийство от пиян шофьор не е по непредпазливост -- следва да се третира като умишлено.Дано изгние мръсният пияндурник.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във Варна на онзи без книжка и пиян или дрогиран колко му дадоха?
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тук в Горна един индивит се качи на тротоара и уби 2 мина с условна това е правосъдие