Lasurit

Citroen C5 Aircross: Стилен, свеж и технологичен (Видео)

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Реклама Renault Arkana
Актуалното поколение на компактния Citroen C3 е един от малкото представители на компактните автомобили, които внасят жизнерадостно и някак живително усещане по време на управлението си. Изпълнен с приятни на допир материали интериор, с нестандартен и моментално привличащ погледите дизайн, мъникът ще остане в историята, като един от най-разпознаваемите модели и то не само когато говорим за портфолиото на френската марка.

В голяма степен, изцяло новият Citroen C5 Aircross си прилича с C3 в много отношения. И той изглежда свежо, дизайнерски и технологично, и веднага поражда емоция. И тук откриваме закачливи стилистични решения, иновативни материали и конструкционни решения, простор както и множество ясни признаци, че екипът разработвал колата се е вслушал в желанията на потребителите.

Крайният продукт е един наистина многопрофилен автомобил, който може да бъде използван с абсолютно еднаква сила като представителен и семеен, като такъв за ежедневно придвижване или за по-дълги пътувания.

С основни габарити дължина 4.5 метра, височина 1.67 метра и ширина 1.84 метра, междуосие от 2.73 метра и 23 см отстояние от пътя, C5 Aircross се отличава с масивна, но изпълнена с много стил предна част, която е и една от основните причини този автомобил с пълно право да може да бъде квалифициран и като представител на представителните.

В надлъжната част на автомобила са оформени няколко интересни трапецовидни дизайн елемента, които са директна препратка и продължаваща стилистична линия от предната част на колата. Акцент са и хоризонтални хромирани елементи, които придават допълнителна елегантност на профила.

Задната част на Citroen C5 AirCross е доминирана от светлинните блокове, изпълнени в две равнини и придаващи допълнителен обем, елегантно оформените въздушни отвори и отново трапецовидно оформените накрайници на изпускателната система, а интересен нюанс внася и елегантният спойлер с интегрирана трета стоп светлина.

За постигането на още по- уникална и изпъкваща персоналност, C5 AirCross се предлага с изцяло нова програма за персонализация, включваща 30 екстериорни комбинации.



На фона на стилното екстериорно оформление на външността на C5 AirCross, екипът разработил модела е положил и не по-малко усилия в конфигурирането на неговия интериор. Крайният резултат от неговата работа е една много просторна, модерна и стилна вътрешност, с изявена персоналност. Моделът разполага с три отделни плъзгащи се, сгъващи се и накланящи се задни седалки седалки, а за товарното отделение, от френската марка коментират, че е с лидерски параметри- от 580 до 720 литра.

По отношение на бордовите системи, Citroen C5 Aircross се предлага с 8-инчов, чувствителен на допир екран, с помощта на който се осъществява контрола на по-голямата част от подсистемите на колата. Благодарение на системата Mirror Screen Function с поддръжка на Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink, потребителите могат да работят и използват приложенията на своя смартфон директно от бордовия екран. При употреба на мобилен телефон, поддържащ технологията Qi, същият може да бъде презареждан безжично след поставянето му в специалното отделение в предната част на средната конзола.

Интересен акцент във вътрешността на C5 AirCross са седалките на автомобила, които продължават свежата тематика и идват с много интересни дизайн елементи и иновативни меки материали. Макар и с леко остра стилистика, те предлагат отличен комфорт при дълги пътувания, а страничната опора върши отлично работота си в по-остри завои.

Сериозно предимство и гаранция за допълнителен комфорт, особено по нашите "прекрасни" пътища, Citroen C5 AirCross благодарение на иновативното си Progressive Hydraulic Cushions окачване. Технологията му позволява гасене на по-сериозни неравности по пътя, като усещането е даже леко нетипично- знаеш че гумата ще попадне в дупка и ще има разклащане на купето, но то липсва или е осезаемо по-малко в сравнение с това, което очакваш.

Допълнителна свобода и спокойстиве по време на пътуването при C5 AirCross обещава и интегрираната система Grip Control, която е в състояние да се намеси и реално да спаси положението, когато нещата на пътя, или встрани от него, се разминат с понятието ни за стандарт. В зависимост от създалата се ситуация, водачът може да избира между пет режима на работа на системата- Стандартен, Пясък, Офроуд, Сняг и Изключена електронна стабилизираща програ (ESP). След нашето абсолютно необмислено навлизане в мочурливите области около язовир Батак, можем да кажем, че системата работи пълноценно и е в състояние да предложи онова понякаго минимално предимство, което да ни измъкне от калта, пясъка или снега.

Друга интересна система, с която разполага C5 AirCross е Highway Driver Assist, която се явява такава за автономно управление от Ниво 2. Благодарение на адаптивният си круз-контрол и функцията за позициониране на превозното средство на пътното платно, тя предлага възможност за движение спрямо околния трафик, следвайки движещото се отпред превозно средство на безопасно разстояние, намалявайки (в това число и до пълно спиране) и увеличавайки я напълно автоматично.

Като цяло, C5 AirCross може да бъде оборудван с около 20 високотехнологични системи за повишаване на безопасността и подпомагане на управлението, в това число разпознаване на пътните знаци, видео наблюдение около цялото превозно средство, паркинг асистент, подпомагане на потеглянето и спускането по наклон, система за регистриране на сънливост у водача, ConnectedCAM за записване на случващото се по време на пътуването и други.

В зависимост от предпочитанията на клиентите, Citroen C5 AirCross идва в три нива на оборудване, две бензинови PureTech 130 и PureTech 180, две дизелови BlueHDi 130 и BlueHDi 180, и във вариант с шестстепенна механична или изцяло новата и отлична като работа осемстепенна автоматична предавателна кутия.

Лансираният на пазара в края на миналата година C5 AirCross ще получи много интересно развитие към края на тази, когато Citroen планира да стартира продажбите на първата в историята си зареждаема (plug-in) хибридна кола. От френската марка обещават, че PHEV версията на модела ще предложи възможност за изминаването на до 60 километра с максимална скорост на движение от до 135 км/ч в изцяло електрически режим, което е отличен вариант за ежедневна градска мобилност. В зависимост от токоизточника, от Citroen предвиждат време за презареждане на батерията на AirCross Hybrid от два до 8 часа. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024