New Dacia Duster

Bosch – системите за помощ на водача са все по-популярни!

Bosch – системите за помощ на водача са все по-популярни!

Bosch – системите за помощ на водача са все по-популярни!

Реклама Renault Arkana
Системите за помощ на водачати, като тези за автоматично паркиране, за следене лентата на движение, за екстренно и предупреждение за умора са само част от новите предложения в областта на безопасността на движение. Купувачите на нови автомобили все повече ги търсят, постепенно привикват с тях и се подготвят за идващата пълна автономност на автомобилите.

До този извод са стигнали след специално изследване анализаторите на компанията Bosch, като подчертават, че системи, които са били присъщи доскоро само на скъпите автомобили, все повече навлизат и при автомобилите от среден клас. И дори стават още по-търсени – с асистентът за паркиране, например, или камерата за гледане назад, вече са оборудвани 55% от новорегистрираните в Германия компактни и средноразмерни коли и то в стандартното им оборудване. От всички новорегистрирани в Германия автомобили през 2017-а година 54% са имали система за екстремно спиране, докато през 2016-а процентът е бил едва 38%.

Резултатите от изследването показват, че системите за помощ при паркиране са най-търсените, на второ място в желанията на купувачите са автоматичните системи за екстремно спиране, които помагат да се предотврати катастрофата или пък да се намалят последствията от нея, ако тя е неизбежна.

Изводът от изследването, е че системите за помощ на водачите в новите автомобили не само увеличават комфорта им на употреба, но и могат да спасяват живот. По тази причина Европейският съюз подготвя законодателство, предписващо задължително оборудване на новите автомобили със системи за екстренно спиране. Смята се, че само заради тази мярка могат да бъдат спасени хиляди животи годишно, ако всички нови модели бъдат оборудвани задължително със системата от 2022-а година нататък. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety

Системите за подпомагане - кой ще е отговорен при катастрофа?

Апр 29, 2024
Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety Камиони / Trucks

MAN пуска камиони на магистралата без шофьор

Апр 28, 2024