New Dacia Duster

Suzuki и Toyota поставят началото на ново сътрудничество

Мар 21, 2019
Suzuki и Toyota поставят началото на ново сътрудничество

Suzuki и Toyota поставят началото на ново сътрудничество

Реклама Peugeot 408
Toyota Motor Corporation (Toyota) и Suzuki Motor Corporation (Suzuki) обявиха, че след подписването на меморандума за разбирателство в началото на миналия месец, сега двете компании правят следващата стъпка в своето сътрудничество като започват конкретни разговори за евентуалните си бъдещи общи проекти.

Без да навлизат в подробности, двете компании анонсират, че съвместната дейност ще стартира с проект за обща разработка и производство в сегмента на набиращите все по-голяма популярност електрически и електрифицирани автомобили.

Според първоначалните планове, Toyota ще участва в новия общ проект с доставката на своята хибридна задвижваща система и предоставянето на платформите на RAV4 и Corolla комби, които ще бъдат електрифицирани за нуждите на Suzuki в Европа.

От своя страна, Suzuki се ангажира с предоставянето на два свои компактни модела (Ciaz и Ertiga), които Toyota ще използва в Индия, на двигатели за компактни автомобили за нуждите на Toyota в Европа, сглобяването на Baleno, Vitara Brezza, Ciaz и Ertiga за пазарите на Toyota в Африка, и други. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Suzuki

Suzuki надгради Across и Swace

Апр 18, 2024