Lasurit eshop

RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI И MICROSOFT ЛАНСИРАТ ПЛАТФОРМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СВЪРЗАНИ УСЛУГИ

RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI И MICROSOFT ЛАНСИРАТ ПЛАТФОРМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СВЪРЗАНИ УСЛУГИ

RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI И MICROSOFT ЛАНСИРАТ ПЛАТФОРМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СВЪРЗАНИ УСЛУГИ

Реклама Peugeot 408
• Alliance Intelligent Cloud, продукт на Microsoft Azure, ще управлява най-новите свързани услуги на Алианса
• Водещият автомобилен алианс ще използва Alliance Intelligent Cloud за свързана инфраструктура, достъпна на почти всички 200 пазара, обслужвани от Renault, Nissan и Mitsubishi
• Alliance Intelligent Cloud ще обслужва свързаните услуги в новите Renault CLIO и Nissan Leaf в Европа и Япония по-късно тази година

Водещият автомобилен алианс Renault-Nissan-Mitsubishi обяви лансирането на Alliance Intelligent Cloud - нова платформа, която позволява на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors да доставят свързани услуги в автомобилите си на почти всички 200 пазара, обслужвани от Алианса. Проектът на Алианса и Microsoft е първата глобална програма за свързани автомобили и ще бъде реализиран посредством използване на облачни услуги, изкуствен интелект (AI) и IoT (Internet of Things) технологии, предоставени от Microsoft Azure. Azure предоставя на Алианса глобална платформа за данни, която събира, управлява и анализира данните от превозните средства, за да предоставя интелигентни услуги.

Кал Мос, Глобален Вицепрезидент, Alliance Connected Vehicles в Renault-Nissan-Mitsubishi, заяви: „Разработваме платформа за свързани превозни средства, която ще преобрази потреблението за клиентите на Renault, Nissan и Mitsubishi. Чрез нашето сътрудничество с Microsoft ще представим най-мощната и всеобхватна платформа за свързани превозни средства. Използвайки размера и мащаба на Алианса, ние изградихме интелигентна облачна платформа, която поставя нови стандарти за нашата индустрия.”

„Renault-Nissan-Mitsubishi е дългогодишен партньор и първият ни стратегически партньор за платформата за свързани превозни средства на Microsoft.“ заяви Жан-Филип Куртуа, EVP и Президент, Глобални продажби, маркетинг и операции в Microsoft. „Производството на Alliance Intelligent Cloud позволява появата на ново поколение от свързани услуги, задвижвани от Microsoft Azure."

Първите автомобили с технологията Alliance Intelligent Cloud ще бъдат новото Renault CLIO и Nissan Leaf в Япония и Европа. Това са и първите превозни средства, задвижвани от Microsoft платформата за свързани превозни средства.

Превозните средства, използващи Alliance Intelligent Cloud, ще се възползват от непрекъснат достъп до интернет, усъвършенствана дистанционна диагностика, свързана навигация, актуализации на софтуера по въздуха, многобройни функционалности за развлечение и други услуги, съобразени с клиентите.


Платформата Alliance Intelligent Cloud ще бъде водена от събраните в нея данни и благодарение на усъвършенствани AI и аналитични технологии ще ускори времето за пускане на пазара на нови иновации и бизнес инициативи.

Alliance Intelligent Cloud ще позволява на превозните средства на Алианса да комуникират с бъдещата инфраструктура на интелигентните градове и с платформите на потенциални бъдещи партньори. С тази нова инициатива всяка трета страна, която иска да се свърже с превозните средства на Алианса, ще разполага с единна точка за контакт.

*Източник: www.renault.bg Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024