Пининфарина: Бъдещето на колите - все по-автономни

Те ще бъдат и все по-споделени, твърди шефът на Pininfarina Group
20 мар 2019 21:21, Бойчо Попов
12
Пининфарина: Бъдещето на колите - все по-автономни
снимка: Ройтерс

Автомобилите стават все по-свързани, все по-автономни, все по-елеткрифицирани и все по-споделени. Това мнение изказа инж. Паоло Пининфарина, председател на Pininfarina Group, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Виждам огромни възможности за дизайнерите, които са отдадени на иновациите. Личното ми мнение е, че автомобилите на бъдещето ще са свързани, както и ние сме свързани".

Според Пининфарина бъдещето със сигурност е електрическо. Следващото десетилетие ще е десетилетието на електрификацията, а в това няма нищо чудно, защото в световен мащаб са инвестирани 300 млрд. евро в електромобилите, допълни още гостът.

Автомобилният модел Pininfarina Battista, който компанията е представила на автомобилното изложение, е напълно електрически. Моделът е с много аеродинамичен италиански дизайн, като в него има изключително много иновативни технологии, каза още специалистът.

"Това е хиперавтомобилът на бъдещето и съм изключително щастлив, че всички го оцениха високо".

Тази година изданието в Женева е било много специално за Pininfarina Group, защото компанията е имала втори щанд на автомобили Pinifarina с модела Battista.

Целия разговор вижте във видео материала

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, сутрин без биричка работата няма да спори, нали?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да апроксимираш по този начин в минало време, аналогията ти е несъвместима, а мисленето - елементарно.Това за преди 100 г. са си факти.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Първият ми телефон имаше 200 mA батерия. Сегашният ми телефон, който е два пъти по-лек, има 4000 mA батерия. Това е разлика от 20 години. Представи си, къде са били "батериите" преди 100 години. А колкото до "безжипното предава е н електричество" - Ами супер е, ама ще трябв да имаме по един АЕЦ във всяко село.
8
3
 
1
 
! Отговори
Електрокар преди 5 години
Първите рекорди за ускорение и максимална скорост са поставени от електромобили преди ... 100 години. Поради някаква причина обаче, някой е решил да развива двигателите с вътрешно горене, които са шумни, мръсни, с ниско КПД, загряват и се развалят често.Може би, за да се продават петролни продукти.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КретиКакаво им пречи да "отрежат маркуч" или да спрат карат бензин и пак да се намериш в подобно положение?
6
6
 
1
 
! Отговори
Kreti преди 5 години
Бъдещето електрическо , хахаха, дърпат ти шалтера и го духаш , превръщат ни в роби без свобода на движение чрез глупоста екология!
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааа еее! Сутринта, вместо да се тормозя в трафика, просто си отварям една биричка и си пускам сериалчето, преди работа :)
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абеее като си говорим за бъдеще, само ще ви открехна, че Пинифарина са собственост на великата автомобилна марка Махиндра и Махиндра...Тааа, мисълта ми е, гответе се за в бъдеще, вместо технически преглед, да носите червена точка на челото ;)
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Личното ми мнение е, че автомобилите на бъдещето ще са свързани, както и ние сме свързани"Оруел сбърка само с няколко десетилетия , но Големия Брат го предвиди. Както и Министеството на Истината и пренаписването на История и литература. А разредения джин от романа му, всъщност се оказа тревата.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Личното ми мнение е, че автомобилите на бъдещето ще са свързани, както и ние сме свързани"Да ама сме свързани и с хакери и секретни служби , технически пробиви и с редовни калпави ъпдейти. От мен МЕРСИ на автономните автомобили. Не искам и да ги има по пътищата. Страх ме е от тях! А не съм от стрхливците. За автономен транспорт е нужна изцяло нова и различна пътна инфраструктура ! Всичко друго е идиотщина за некви мангизи и контрол на населението.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това можеше и 12 годишният ми братовчед да му го каже.