Opel Stock

Volvo с иновативни решения за повишаване на безопасността

Volvo safety

Volvo safety

Реклама Skoda Stock
Днес, по време на специално организираното си събитие Volvo Moment, автомобилният производител анонсира няколко важни новини. Може би най-важната от тях е решение на марката, подобно на това отпреди 60 години- разработката на триточковия предпазен колан и предоставянето му на всички автомобилни производители, според което фирмата разкрива пълната си база данни изследвания върху безопасността, която Volvo е събирала през последните повече от 40 години.

Друга интересна новост, която анонсираха от Volvo е лансирането на специалната система Care Key, която представлява ключ, който ще бъде част от стандартното оборудване на всички автомобили на марката от 2021 година, и който дава възможност на собствениците на колата да зададат максимална скорост на движение за себе си и за всички, които използват превозното средство.

Care Key на Volvo е поредното решение на марката в битката й за повишаването на безопасността на водача и неговите спътници и идва като анонс броени дни след като компанията обяви, че от 2020 година, всички нейни нови автомобили ще бъдат с ограничена на 180 км/ч максимална скорост.

Volvo също така анонсира плановете си за въвеждането в серийно производство на бордова система за видео наблюдение на случващото се в интериора, с която от марката ще се опитат да намалят случаите, в които зад волана сядат водачи употребили алкохол или наркотични вещества, както и такива които очевидно не са концентрирани върху своята основна роля в колата.

Системата за видео наблюдение ще бъде част от стандартното оборудване на всички нови автомобили Volvo с начало на пазарното лансиране на следващото поколение на модулната платформа SPA2. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024