Facebook: Стрелбата е гледана на живо 4000 пъти

Първото докладване от потребител е дошло след 29 минути
19 мар 2019 21:51, Бойчо Попов
14
Facebook: Стрелбата е гледана на живо 4000 пъти
снимка: Ройтерс

Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео на атаката в двете джамии в Нова Зеландия е гледано 4000 пъти, преди да бъде премахнато, пише CNBC.

Заподозреният стрелец, австралиецът Брендън Харисън Тарант, се предполага, че е убил 50 души със стрелба, като през цялото време е стриймвал на живо цялото събитие във Facebook. Тарант е обвинен в убийство.

По думите на социалната мрежа по време на излъчването видеото е гледано от под 200 души. Нито един потребител не е сигнализирал за видеото по време на излъчването, обяви компанията. Подобни клипове остават във Facebook дори след приключването им. Като цяло клипът е гледан 4000 пъти, преди да бъде премахнат, твърди американският онлайн гигант.

Първото докладване от потребител е дошло цели 29 минути след публикуването и 12 минути след края на излъчването на живо, допълва Facebook. 

Социалната мрежа е изправена пред огромни критики за това, че не се справя добре с премахването на проблемно съдържание, особено от рода на това, което е качил Тарант. Facebook твърди, че е премахнала акаунта на Тарант от социалната мрежа, изтрила е видеото и е спряла профила на заподозрения в Instagram.

И все пак клипът беше споделен в различни формати във Facebook. Компанията твърди, че е успяла да засече визуално подобни видеа и автоматично ги е премахнала от Facebook и Instagram.

В събота социалната мрежа обяви, че е премахнала 1,5 млн. видеа на атаката в първите 24 часа след излъчването на живо. 1,2 млн. от тези видеа са били „блокирани при качването“.

Reddit, Twitter и YouTube също са се опитали бързо да премахнат съдържанието, свързано с атаката.

Още технологични новини вижте в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийствата извършени от американците в Ирак, Афганистан, Сирия и където още ви дойде наум, се излъчват на живо по световните телевизии без това да ви тревожи? Та това са масови убийства! Разбира се това не оправдава този случай. Всичко това е в еднаква степен отвратително и престъпно. В единия случай обаче хората трупат пари за сметка на престъпленията си.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекламите ги гледат минимум 2 милиарда, а това само 4 хиляди.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Написал си къпчина от неаргументирани твърдения, в опит да покажеш, че нещо е "по-вярно", защото хипотетично съществува от преди това ...Абе ч'век? ТИ нормален ли си, бе?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До FckНаправо умрял от страх ...
7
1
 
6
 
! Отговори
Fck преди 5 години
На еврейна Зукър взе да му се затяга примката около врата. :)))))
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 10 000 години съществува човешка цивилизацияОт 20 000 години съществуват забрани, цензура, правилаИ от 30 000 години е стремежа към нарушаване на правилата, към забранения плод, срещу цензурата....Кое е по-силно, а?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом даже аз съм я гледал, значи поне няколко милиона са я гледали преди мен... стига с тия неща за 50 човека, за 4000 човека...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тас цензуръ бе!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от товА? На хората им е интересно!
2
2
 
11
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Нормално е да има интерес,все пак е прецедент.Докато ислямският терор е ежедневие....
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много повече е гледана ,ама "медии"