Opel Stock

От 0 до 295 км/ч на борда на McLaren Senna (Видео)

McLaren Senna 0-295

McLaren Senna 0-295

Реклама Nissan X-Trail
През декември 2017 година станахме свидетели на появата на най-екстремната кола в цялата история на легендарната марка McLaren. Тогава компанията анонсира първите подробности за модела си Senna, който пък дебютира по време на международното изложение в Женева през миналата година.

С базова цена от 750 000 английски лири и лимитирано на само 500 екземпляра производство, McLaren Senna се превърна в мечната кола на по-голямата част от платежоспособните клиенти, като разпределението на бройките се превърна в доста сложна операция. В крайна сметка, цялата квота на Senna бе разпродадена отдавна и на останалите простосмъртни ни остава единствено радостта от подобни на долното видеа*.

С тегло от само 1198 килограма, McLaren Senna е най-леката и екстремна кола на марката, която има право да се движи свободно по пътищата на света. Автомобилът, четирилитровият V8 двигател на който е с максимална мощност от 800 конски сили и максимален въртящ момент от 800 Нм, ще бъде произведен в лимитиран тираж от само 500 бройки, като базовата му цена за Великобритания е определена на 750 000 лири.



Само преди няколко дни, McLaren анонсира още по-екстремна версия на Senna- пистовият Senna GTR, от който ще бъдат сглобени само 75 единици, всеки един от които на цена от минимум 1.1 млн английски лири.

*Среден разход на гориво 50 литра на 100 километра Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024