Opel Stock

Български ученици в международна надпревара за най-добър млад механик

Български ученици в международна надпревара за най-добър млад механик

Български ученици в международна надпревара за най-добър млад механик

Реклама Renault Arkana
За втора поредна година възпитаници на професионалните технически гимназии в България участват в международното състезание „Най-добър млад механик“ (Young Car Mechanic). Учениците ще приложат своите умения в диагностиката и ремонта на автомобили, състезавайки се с връстници от Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Хърватска и Украйна. Състезанието в България се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“.

Основната цел на „Young Car Mechanic“ е да популяризира професията на автомобилния механик сред младежите, обмяна на опит и преподавателски практики, както и да открие млади таланти сред механиците на превозни средства.

Състезанието ще протече в четири етапа. Вече стартира подготвителният кръг, в който училищата излъчват отбор-победител за участие в регионалния кръг. Той ще се проведе в периода 14 - 23 март, когато ще бъдат организирани 6 регионални състезания в средните технически училища в София, Силистра, Ловеч, Златица, Пловдив и Стара Загора. 6-те най-добри отбора от регионалните състезания и от училището-домакин, ще се включат в националната надпревара „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“, която ще се проведе от 11-ти до 13-ти април в София. Тримата млади механици с най-високи индивидуални резултати от националния финал ще представят страната ни на Международното състезание през май в Полша.

„Професията автомонтьор става все по-търсена и у нас, и в останалите страни от Европейския съюз. С това състезание искаме да покажем и утвърдим начин за ефективно взаимодействие между бизнеса и образованието, като предизвикаме конкурентния дух и подкрепим професионалното развитие на младите механици“, казва Вихрен Богданов от „Интер Карс България“.
Да покажеш знанията и уменията си в истински автомобилен сервиз е първата стъпка към намиране на работа. Националното състезание за най-добър млад автомонтьор, освен че избира най-добрите ученици, им дава и шанс за среща с потенциални работодатели, посочват още организаторите. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто Bentley BMW Honda KTM Peugeot Suzuki

Над 70 премиери, нови марки и дебюти на мото пазара в България

Апр 17, 2024
Авто Новини BG Авто Volvo

DISCORDIA развива иновативна Академия за водачи

Апр 17, 2024