New Dacia Duster

Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

Поредният китайски “убиец” на Tesla Model 3 - GAC Aion S?

Реклама Peugeot 408
Tesla Model 3 не дава мира на автопроизводителите и продължава да събира конкуренти. Съвсем предсказуемо в тяхната редица има най-много китайски творения, последният от които се казва GAC Aion S. Производителят му прави яка реклама и дава сериозни заявки за възможностите на електромобила си. Автомобилът, обаче, може да излезе и нещо сериозно, след като е вече в серийно производство и се набират поръчки за него в Поднебесната империя.

В колата се забелязва определено сходство по черти с Toyota Camry и това не е случайно. В Поднебесната империя концернът GAC е производствен партньор на японската марка, което, по стар китайски обичай, не признаващ термин като интелектуална соственост, възприема в местните продукти черти от дизайна на чуждата продукция.

Новият модел на GAC е развит и върху нова, специално създадена за електромобили модулна платформа с междуосие от 2750 мм. Очаква се че по-нататък тя ще се ползва и за разработка на кросовър с увеличено до 2900 мм междуосие.

Производството вече върви в новия завод на компанията с проектен годишен капацитет от 200 000 автомобила. За Aion S в Китай вече е обявена и стартовата цена – 24 000 щатски долара, заявките са вече отворени, а първите автомобили трябва да отидат при купувачите си през май тази година.

Електромобилът е доста технологичен. В него са използвани литиево-йонен акумулатор последно поколение и специално разработен с цел намаляване на теглото възел, обединяващ електромотора, трансмисията и конвертора. В крайна сметка целият елемент се е получил с тегло от едва 87 кг. Заслужава да се отбележи и ниският коефициент на аеродинамично съпротивление Сх от 0,245.

Пробегът с едно зареждане се обявява на 510 км, пресметнат според вече остарелия метод NEDC, което означава, че по новия WLTP пробегът ще е с около 100 км по-нисък. От компанията, обаче твърдят, че са успели да “изтискат” от машината пробег с едно зареждане от 630 км при равномерна ограничена скорост и при изключени всякакви допълнителни консуматори на ток като климатик и мултимедия.

Засега от компанията не споделят конкретни планове за продажби извън Китай, но подчертават, че биха искали това да се случи. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024