Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС

На 29 март две жени за пръв път излизат в открития космос
15 мар 2019 07:50, Елка Василева
65
Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Пилотираният руски космически кораб "Съюз МС-12" с нов екипаж на борда се скачи в автоматичен режим с Международната космическа станция (МКС), предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Корабът докара на МКС руския космонавт Алексей Овчинин и астронавтите от НАСА Ник Хейг и Кристина Кох, които ще останат на орбиталната станция 204 денонощия. Те се присъединяват към Ан Макклейн от НАСА, Олег Кононенко от Роскосмос и представителя на Канада Давид Сен-Жак.

Още по темата

Космонавтите ще проведат стотици експерименти в областта на биологията, биотехнологиите, физическите и природните науки.

На 29 март трябва за първи път в историята две жени да излязат в открития космос - това ще бъдат Кох и Макклейн.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 59Земята не се върти! Стига с тези глупости! Това се доказва чрез стотици реални експерименти, които повечето хора могат сами да направят без да има нужда от "авторитет" да им промива главите!Защо не покажат видео от скачването? Защото няма такова скачване!По официални данни Замята се върти с около 1600 км/ч ... отново без реални доказателства! Само по думите на някой си в НАСА! И всички вярват сляпо, защото така са ни учили в училище! Проучете темата и тогава говорете!
46
1
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
И, я ни светни нас неуките с каква скорост са въръи земята ?
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно някой не знаят ,че 27 хил. км.е спрямо Земята!Което е абсолютно нищо,планетата ни се върти с по-голяма скорост,а МКС са стационирани на постояна орбита ,но въртенето на Земята оставя впечатление ,че МКС се движи с голяма скорост!
44
2
 
9
 
! Отговори
До плоска земя преди 5 години
Какво се опита да кажеш и ти незнеш. Всичките плоскоземни сте неуки до неузнаваемост. За космическата скала 27 хиляди км не са нищо особено и прикачването става елементарно с компютърно съдействие.И тази глупост за двигателите?! Ти сериозно ли? Няма нужда от въздух и двигателите могат да работят във вакуум без проблем и 3тия закон на нютон го потвърждава. И преди да дрънкаш глупости,че сме вярвали сляпо на това което ни учи науката, ти се замусличе твойте познания идват от Youtubе!
43
1
 
9
 
! Отговори
От 54 преди 5 години
Всеки от трите закона на Нютон, чоже да бъде доказан експериментално, нещо което аз самия съм правил многократно през годините докато станах доктор инженер. Няма място за сляпо доверие, всичко е доказано на практика.А ти продължавай да си лайкваш сам коментарите. Много кофти, че Операта дава възможност да ползваш само пет различни IP-та. Можеше да си направиш коментара "ТОП", ама уви :)
42
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54, До Плоска ЗемяА ти защо не отговориш на въпросите след като не си "бягал от час"?Нютън създава теорията за "планетата Земя" без никакви реални доказателства преди около 400 години. Така че нютъновата теория въобще не е авторитетна!
41
10
 
9
 
! Отговори
До Плоска Земя преди 5 години
Как е в земите на плоските мозъци? Доите ли дракони.Иначе всеки, който в шести клас е внимавал в час по физика, когато се изучават основите на нютоновата механика, знае отговорите на тези въпроси. Ти защо бягаше от час, а?
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Космическата програма на руснаците отдавана е умряла.В днешно време единственото което им остана е да ходят до МКС.Друго немогат.
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ски, наистина, къде са няколкочасовите видеота, които гледахме с куклата? Истината е, че руснаците не смятат качването на човек в космоса ЖИВ за постижение. За тях това е рутина. Защото имат технологията. Преди 50 години американците решават да развиват самолетостроенето. Руснаците - ракетостроенето. За това сега едните имат самолети, другите ракети. И за това сега американците налагат санкции на руското самолетостроене, понеже ще ги изядат с парцалките ;)))
38
7
 
9
 
! Отговори
Шефче от НАСА преди 5 години
Уау, цели трима ЖИВИ космонавти.... и нито една кукла ? Потресаващо . И как само тия няколко реда ? Няма ли няколкочасови клипове в Тубата ? А селфита ? Ами фотосесия с 200-300 снимки в Инстаграм ? Няма ли да ги направите тези космонавти национални герои ? Поне парад на площада пред Кремъл ? А национален празник и 24часови лайв предавания като се върнат ? .........
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе по цял ден чета руски ракети ,в севера рудки ледоразбивачи ,руски газ,руски нефт и т.н..Американците освен самолетоносачи и мерак да управляват света друго имат ли в крайна сметка?
36
4
 
5
 
! Отговори
Ауууууу.. Така ли... преди 5 години
... И там ли ше носят оръжия, за да"освобождават" лунатици и марсианци...??!
35
5
 
32
 
! Отговори
Космонафт преди 5 години
Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС ....... Брей какво правели пияните мужици . Направо до МКС летят. Че даже с екипаж.... ЖИВИ хора ...... а не само кукла Барби както някои Иноватори от една краварска страна .
34
3
 
19
 
! Отговори
Първия преди 5 години
На 29 март трябва за първи път в историята две жени да излязат в открития космос - това ще бъдат Кох и Макклейн. ..........за да си направят Селфи и кратък 2 часов ШОПИНГ.После да очакваме първия цветнокож......... първия мюсли..... първия ге*й ....... първия трансвестит..... първия с наднормено тегло ..... първата леззбийка..... първия веган .... А алеята на славата предстои да бъде удъклжена чак до Чили за да побере звездичките на мераклиите .
33
4
 
29
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Някой се хвалят, че са изпратили един път манекен до МКС ? :))Други редовно пращат хора !
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Ако се отървеш от мaймyнските си навици ще разбереш, че не всичко е "аз съм най добрия у-у-у-у" и да се биеш в гърдите.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** от цялото земни кълбо!Кажете им, *** това е лъжа ааа!
30
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква матрошка май се изказа че скафандрите на американците са руски? В лудницата и интернет ли им прекараха?
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Скафандрите с които руснаците излизат в открития космос са руски. Американците излизат с американски. На някой носа много ще му порасне.
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Другата мантра е, че руснаците скоро ще кацнат на Луната....ама друг път !