Skoda Kodiaq

Офроуд гладиаторите на старт за новия сезон в Кърджали

Офроуд гладиаторите  на старт за новия сезон в Кърджали

Офроуд гладиаторите на старт за новия сезон в Кърджали

Реклама Honda ZR-V
За шеста поредна година „Кърджали Офроуд Фест“ дава началото на всички шампионати за автомобили и бъгита извън пътя. Събитието ще се проведе от 15 до 17 март по трудно достъпни планински и горски терени на изток от Кърджали, а кулминацията ще бъде на затворено двукилометрово трасе в центъра на града, точно до „Водното огледало“ в последния ден на надпреварата – неделя.

Общата дължина на маршрута е 600 км за двата състезателни дни, като на затвореното двукилометрово трасе, мераклиите за класиране ще направят по различен брой обиколки в зависимост от категорията и класа в които участват.

Цялата общност в Кърджали и региона очаква с нетърпение VI-тото издание на офроудфеста, още повече, че тази година трак майстор на екстремното затворено трасе е сървайвърът Николай Мартинов – победителят от Сървайвър 3, който е подготвил зрелищно изпитание за „оцеляващи“.

Два дни преди официалният старт, заявки са подали над 135 участника с машини 4х4 от България, Гърция, Турция и Казахстан, които ще стартират и в I-я кръг на Балканската Офроуд Купа за тази година. Надпреварата в Кърджали се явява Първи кръг и за Категориите, които ще прекосят Балкана и ще зарадват публиката в супер-специалния етап са: ATV и UTV/бъги, Rally Off-Road ( бързи трасета за професионалисти и начинаещи с автомобили без лебедка), Hard Trophy (тежко трасе за подготвени автомoбили и пилоти), Standard Trophy (стандартни автомобили без тунинг и лебедка), Tourist Class (леко трасе за неподготвени автомобили и пилоти), Buggy (всички модели Buggy, UTV, SSV с трасе на категорията Rally Off-Road).
Изключителен интерес обещават да предизвикат автомобилите с тръбна конструкция без серийно производство в клас „Прототипи”, които са с изключителни възможности и атрактивен външен вид. Пилотите, които ще си оспорват титлата тук, се очаква да бъдат лидерът от тима на Гърция - Рулис Текмес в конкуренция с представители от Турция.

Организаторите на проявата за шеста поредна година са Община Кърджали и екипът на единствения наш пилот разписал се в рали „Дакар“ - Тодор Христов от троянския клуб „4х4 Адвенчър“. Градоначалникът на Кърджали - инж. Хасан Азис, лично участва в подготовката на събитието, като от сега се знае, че и този път няма да изневери на състезателния си дух и ще дръзне да премери сили с Източно Европейските шампиони Влади Велков и Илиян Георгиев. Това ще бъде надпревара в класа на UTV/ бъгита.

В месеца на дамите в пряка битка с мъжете блестят две нежни имена в стартовите списъци за предстоящата надпревара в Кърджали - известната водеща от „Хоби Тв“ и дългогодишен състезател с ATV – Рени Христова и на навигаторката в клас „Трофи – Рали“ – Ренета Митева.

За логистиката и реализацията на най-мащабното офроуд състезание, което се провежда у нас, работят 40 души технически персонал за акредитации и настанявене на екипажи, направата на трасета и биваци, времеизмерване, закрити паркове, в това число са и екипите на пожарна, спешна помощ и работещите журналисти в мобилния пресцентър. По традиция в последния заключителен ден около „Водното огледало“ се стичат над 7000 души зрители, за да наблюдават финалните серии.

*Източник: „Кърджали Офроуд Фест“ Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024